Καλογήρου: Αυστηρότερες οι ποινές για τους πολυισοβίτες - Δεν αποφυλακίζονται μέλη της 17 Νοέμβρη

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου EUROKINISSI

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που θέλουν πολυισοβίτες και πρώην μέλη της "17" να αποφυλακίζονται βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα - Τις ενστάσεις του για τις αλλαγές εξέφρασε ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ελευθέριος Μιχαηλίδης.

Συνεχίζεται η κόντρα στον χώρο της Δικαιοσύνης για τους νέους ποινικούς κώδικες που ισχύουν από χθες.

Ο αρμόδιος Υπουργός, Μιχάλης Καλογήρου χαρακτήρισε λυπηρό το να δημιουργείται 5 μέρες πριν τις εκλογές αυτή η συζήτηση, έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δε τοποθετείται επί του θέματος.

ADVERTISING

Υπενθιμίζεται πως δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως τα μέλη της 17Ν και άλλοι πολυισοβίτες, θα μπορούν να αποφυλακίζονται βάσει του νέου Ποινικό Κώδικα.

Ειδικά για τους πολυισοβίτες, τόνισε ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ότι οι ποινές είναι αυστηρότερες πλέον και αποκάλεσε ψευδή τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως τα μέλη της 17Ν θα μπορούν να αποφυλακίζονται.

Όπως είπε με τον παλιό Ποινικό Κώδικα όποιος είχε περισσότερες καταδίκες ισόβιας κάθειρξης, έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή για 19 χρόνια, ενώ με τον νέο ποινικό κώδικα 25. Παράλληλα, δεν εμπίπτουν στην πιλοτική εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα, τις ενστάσεις του για τον νέο ποινικό κώδικα εξέφρασε μέσω του σταθμού μας ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ο Ελευθέριος Μιχαηλίδης έκανε λόγο για σοβαρό πρόβλημα στο θέμα της παραγραφής για τους πολυισοβίτες, είπε ότι για τα αδικήματα σε βάρος του δημοσίου αλλά και για τις κλοπές θα εφαρμόζονται οι επιεικέστερες διατάξεις ενώ κατά τον ίδιο συντομεύεται και ο χρόνος παραγραφής για παλιές υποθέσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαψεύδει ο Καλογήρου: Δεν αποφυλακίζονται μέλη της 17 Νοέμβρη και πολυισοβίτες

Νέο εισαγγελικό "όχι" στο Δημ. Κουφοντίνα

24Media Network