Καμμένος λάβρος λόγω… μπύρας

Καμμένος λάβρος λόγω… μπύρας
Arrival of ministers at the Presidential Palace for the inauguration of the new government, Athens, Greece on September 23, 2015. / , , 23 2015. SOOC

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος αντέδρασε έντονα στην αύξηση της φορολόγησης των ελληνικών μικροζυθοποιίων, που ανέδειξε το NEWS 247

Την έντονη αντίδραση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου προκάλεσε το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο με τις εκκρεμότητες του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων συμπεριελήφθη η τροποποίηση από την 1η Ιανουαρίου του 2016 του καθεστώτος μειωμένου συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την μπύρα που παράγεται από ανεξάρτητα μικρά ζυθοποιία, των οποίων η παραγωγή δεν υπερβαίνει τα 200.000 εκατόλιτρα ετησίως.

Το θέμα ανέδειξε το news247. Σημειωτέον πως η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει μειωμένο συντελεστή για τις μικρές ζυθοποιίες προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, με στόχο την τόνωση της τοπικής και μικρής παραγωγής καθώς στην Ευρώπη – και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα –παρατηρούνται μονοπωλιακά ή ολιγοπωλιακά φαινόμενα.

“Η φορολόγηση της Ελληνικής Μπύρας που ζει τη Θράκη και μικρές ζυθοποιίες σε όλη την Ελλάδα ΔΕΝ ψηφίζεται ούτε αποτελεί προαπαιτούμενο”, έγραψε ο κ. Καμμένος στο twitter.

Μένει ωστόσο να φανεί εάν ο κυβερνητικός εταίρος θα πιέσει και μέχρι ποιου σημείου για την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα