Καμμένος: Όποιος θέλει να φύγει, να το κάνει τώρα

Καμμένος: Όποιος θέλει να φύγει, να το κάνει τώρα
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Τι είπε απευθυνόμενος στη ΚΟ των ΑΝΕΛ ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος

Στη σκιά των αποχωρήσεων των δύο βουλευτών Βασ. Καπερνάρου και Μ. Ιατρίδη, συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση ο κ. Καμμένος συνέδεσε ευθέως τις αποχωρήσεις των βουλευτών του με την επικείμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές:

«Όποιος θέλει να φύγει, όποιος έχει εξαγοραστεί από τη ΝΔ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή όποιος φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, να σηκωθεί να φύγει τώρα».

Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έκανε λόγο για «αποστασία» και χαρακτήρισε «ενορχηστρωμένο και σχεδιασμένο» το γεγονός των αποχωρήσεων, ενώ άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά της Μίκας Ιατρίδη κατά την προεκλογική περίοδο, λέγοντας ότι δεν προσπάθησε να βοηθήσει το κόμμα και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές στην περιφέρειά της.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε επίσης, με έμφαση, ότι η θέση του κόμματος έναντι της εκλογής του ΠτΔ είναι σαφής, και δεν πρόκειται να ψηφιστεί κανένας υποψήφιος, προκειμένου να προκληθούν εκλογές, και πρόσθεσε:

«Ισχύει η δήλωση του Τέρενς Κουίκ ότι εμείς δεν θα γίνουμε η Πολιτική Άνοιξη του 1995» είπε ο κ. Καμμένος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνεδρίαση δύο βουλευτές φέρονται να εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, υποστηρίζοντας ότι ίσως θα ήταν σκοπιμότερο να αναμένει το κόμμα τα ονόματα των υποψηφίων, (αναφέρθηκε μάλιστα και το όνομα του Κώστα Καραμανλή ως πιθανού υποψηφίου) και να εξετάσει μετά τη στάση του κάτι που ο κ. Καμμένος απέρριψε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι ο βασικός στόχος είναι να αλλάξει η κυβέρνηση μέσω της πρόκλησης εκλογών».

Επίσης, ειπώθηκε από βουλευτές, – όπως είχε γράψει σχετικά το NEWS 247 ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να αναμένουν και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τότε, κάτι που επίσης απέρριψε κατηγορηματικά ο κ. Καμμένος, λέγοντας: «Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν είμαστε ουρά κανενός».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από στενό συνεργάτη του κ. Καμμένου, στους Ανεξάρτητους Έλληνες το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν προσχωρήσεις ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς και συνεργασία με δύο μικρά κόμματα, «από τον ευρύτερο δημοκρατικό- πατριωτικό χώρο» αλλά αυτό θα συζητηθεί και θα τεθεί προς έγκριση στο προσεχές Εθνικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 14 και 15 Ιουνίου.

Νωρίτερα, πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, διάβασε ανακοίνωση του κόμματος, σύμφωνα με την οποία, οι βουλευτές των ΑνΕλ εξέφρασαν «την ομόφωνη στήριξη του αγώνα του κινήματος με βάση τις ιδρυτικές αρχές και το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το συνέδριο».

Παράλληλα, διατυπώνονται αιχμές για τα κίνητρα της πρόσφατης αποχώρησης των δύο βουλευτών, και εκφράστηκε ομόφωνα «η απορία για ποιον λόγο οι δύο συνάδελφοι που αποχώρησαν και μάλιστα χωρίς πολιτικά επιχειρήματα, να σπεύσουν να εκδηλώσουν αιφνιδιαστικά αυτή την απόφασή τους την ώρα που θα μπορούσαν να εκφραστούν στο επερχόμενο Εθνικό Συμβούλιο» και τέλος γίνεται λόγος για ενδυνάμωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων «που δεν μπορεί να ανακόψει η οποιαδήποτε μεθόδευση που εκδηλώνεται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα