Καμμένος σε βουλευτή του: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα

Καμμένος σε βουλευτή του: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Eurokinissi

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησαν τα Παιχνίδια Εξουσίας φέρνοντας στη δημοσιότητα διάλογο από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε από τον Βασίλη Κόκκαλη τι θα κάνουν αν ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης εν όψει της έλευσης της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

Μεγάλες ειδήσεις έκρυβε η συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Η εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” του News 24/7 στους 88,6, με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού αποκάλυψε έναν διάλογο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, όταν ερωτήθηκε από τον Βασίλη Κόκκαλη σχετικά με το τί θα κάνουν οι ΑΝΕΛ όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος και απάντησε πως η συμφωνία “είναι καμμένη και δεν θα έρθει”.

“Αν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης τί θα κάνουμε;”, επέμεινε ο Β. Κόκκαλης. 

“Αν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης θα καταψηφίσουμε”, απάντησε ο Πάνος Καμμένος και ακολούθησε σιωπή.

Οι πληροφορίες είναι διασταυρωμένες από στελέχη των ΑΝΕΛ, όπως τόνισε ο Βασίλης Σκουρής, παρά τον “όρκο σιωπής” που είχαν πάρει.

Χθες άλλωστε τέθηκε εκτός ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ. Ο ίδιος ταξιδεύει σήμερα για το Κατάρ. Ερωτηθείς από τον Βασίλη Σκουρή για τη διαγραφή του, είπε: “εξακολουθώ να ακολουθώ τη δήλωση του πρωθυπουργού” ότι δεν μιλάμε για τις Πρέσπες. “Όλοι όσοι έχουμε αναλάβει ευθύνη για τον τόπο πρέπει να αναλαμβάνουμε με υπευθυνότητα όσα πρέπει”, σχολίασε.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση διαγραφής Παπαχριστόπουλου όταν υπερψηφίσει τη συμφωνία, όπως έχει δηλώσει, πρώτος αναπληρωματικός είναι ο Τέρενς Κουίκ για να λάβει την έδρα. Με άλλα λόγια, αν φύγει εκτός Κ.Ο. και ο κ. Παπαχριστόπουλος, ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ μένουν χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.

“Ο κ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Τελεία”, δήλωσε άλλωστε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης όταν, στο δελτίο ειδήσεων του Kontra, ρωτήθηκε εάν ο Πάνος Καμμένος έχει εγγυήσεις από τους υπουργούς του ότι θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή και θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση με όταν έρθει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών.

“Με εξαίρεση τον κ. Κουίκ που έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος η απόφαση των υπουργών μας είναι ομόφωνη, μαζί με τον Πάνο Καμμένο να αποχωρήσουν και να εγκαταλείψουν τις υπουργικές καρέκλες”, τόνισε ο κ. Τοσουνίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα