Καψής για τη νέα ΕΡΤ: Θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών

Καψής για τη νέα ΕΡΤ: Θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών

Δείτε τι δήλωσε ο Παντελής Καψής, στις πρώτες του δηλώσεις σαν υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, για την ΕΡΤ και τον ανασχηματισμό (Vid)

“Σαν μεγάλη πρόκληση” χαρακτήρισε το έργο του σαν υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης ο Παντελής Καψής, ενώ διευκρίνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κομματικό στέλεχος. 

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικό σταθμού Mega, λίγες μόλις ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Καψής παραδέχτηκε πως έχει αναλάβει μία δύσκολη αποστολή.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει προκειμένου να εξομαλυνθούν τα πράγματα είναι να φύγει το “μαύρο”, δηλαδή να επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

“Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα άλμα και να φτιάξουμε μια νέα ραδιοτηλεόραση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών πέρα από παρεμβάσεις και κομματισμούς, να μη γίνει παραμάγαζο της κυβέρνησης”, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο κ. Καψής επισήμανε ότι οι συνθήκες είναι πολύ λεπτές και πως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι μέρος της λύσης. Ο κ. Καψής είπε ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ, δηλαδή να εκπέμψει ο ενδιάμεσος φορέας.

Πρόσθεσε ότι η “λύση” για το θέμα της ΕΡΤ θα κινηθεί σε γενικό πλαίσιο πάνω σε ό,τι είχε ανακοινωθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά τις απανωτές συσκέψεις των αρχηγών: πρόσληψη 2.000 εργαζόμενων με τρίμηνες συμβάσεις και εκπομπή της νέας ραδιοτηλεόρασης σε 3 μήνες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν αποδέχεται την “ταμπέλα” του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως ποτέ δεν υπήρξε κομματικό στέλεχος μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ σε ερώτηση για το που θα είναι το γραφείο του, απάντησε με χιούμορ: “Δεν γνωρίζω. Πάντως όχι στην ΕΡΤ. Η κυβέρνηση εκτός ΕΡΤ”.

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση του στη θέση του υφυπουργού έγινε μετά από πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου την οποία δέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα