Καρακώστα: Κόβουμε το ΕΚΑΣ σε εκείνους που δεν το δικαιούνται

Εύη Καρακώστα

"Θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται. Είναι παρά πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και δεν το δικαιούνται" δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα

"Δεν κόβουμε το ΕΚΑΣ γενικά, το κόβουμε σ’ αυτούς που δεν το δικαιούνται" επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα στα Παραπολιτικά 90,1.

Η κ. Καρακώστα συνέχισε λέγοντας ότι "θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται" υποστηρίζοντας ότι "είναι πάρα πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και δεν το δικαιούται".

Ερωτηθείσα εάν οι άνθρωποι αυτοί αποκαλύφθηκε ότι ήταν φοροφυγάδες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε καταφατικά επιμένοντας: "ακριβώς, όσοι δεν το δικαιούνται".

Αυλωνίτου για το ΕΚΑΣ: Είναι ένα εισόδημα που πρέπει να επιστραφεί

"Βρήκαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση, εάν δεν φτιαχνόταν, αύριο δεν θα δίναμε συντάξεις" σημείωσε από τη δική της μεριά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

"Είναι ένα εισόδημα που πρέπει να επιστραφεί" υποστήριξε η κ. Αυλωνίτου, σχετικά με το ΕΚΑΣ.

"Το ΕΚΑΣ είναι προνοιακό επίδομα και δεν μπορεί να δοθεί σε ένα σύστημα καινούριο που φτιάξαμε και που έχει σχέση με τις εισφορές και τις παροχές. Το προνοιακό επίδομα για αυτούς που θα το χρειάζονται το 2018 θα αντικατασταθεί με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" πρόσθεσε η κ. Αυλωνίτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μνημόνιο 3
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΚΑΣ: Θα επιστραφεί από όσους δεν το δικαιούνται

SHARE:

24Media Network