Καραμανλής: Εάν κυρωθούν οι Πρέσπες, κανείς δε θα μπορεί να τις ακυρώσει

Καραμανλής: Εάν κυρωθούν οι Πρέσπες, κανείς δε θα μπορεί να τις ακυρώσει
Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής eurokinissi

Ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, βουλευτής Σερρών, προειδοποίησε τους “πρόθυμους” να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών βουλευτές, ότι θα δεσμεύσουν τη χώρα και υποστήριξε ότι ο Τσίπρας δεν κάνει δημοψήφισμα γιατί φοβάται

Προειδοποίηση στους βουλευτές που σκέπτονται να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και να δώσουν σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, απηύθυνε μιλώντας στη Βουλή ο τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

Με τον τρόπο αυτό θέλησε να υπογραμμίσει την κρισιμότητα της επιλογής, καθώς και ότι είναι η τελευταία ευκαιρία να σταματήσει αυτή η κατά τους γαλάζιους επιζήμια συμφωνία. Εξάλλου τόνισε ότι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει ψήφος στη συμφωνία των Πρεσπών και αντιστρόφως, ψήφος στη συμφωνία των Πρεσπών σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Μετά την ψήφιση της συμφωνίας, καμία κυβέρνηση και κανείς πρωθυπουργός δε θα μπορεί να την ακυρώσει” δήλωσε ο κ.Καραμανλής. Με την επισήμανση αυτή βεβαίως θωρακίζει και μία επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ από πιέσεις εκ δεξιών για ακύρωση της συμφωνίας και απαντά και στον Πάνο Καμμένο, ο οποιος είχε προκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί δημόσια ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ακόμη και εάν αυτή κυρωθεί από την ελληνική Βουλή.

Σχολίασε ότι “Το εύκολο θα ήταν να λέγαμε ότι θα την ακυρώσουμε, ότι θα την καταργήσουμε με ένα νόμο κι ένα άρθρο, όμως εμείς δεν είμαστε πολτικοί αμοραλιστές” και τόνισε ότι “Εάν κυρωθούν οι Πρέσπες στην ελληνική Βουλή, αυτό θα δεσμεύσει τη χώρα στο μέλλον” καθώς όπως ξεκαθάρισε “Οι συμφωνίες αυτές δεν καταγγέλλονται μονομερώς”.

Απηύθυνε δε ειρωνικά το ρητορικό ερώτημα στην κυβέρνηση “γιατί δεν παίρνετε την πρωτοβουλία για ένα δημοψήφισμα, αφού αρνείστε τις εκλογές, εσείς που είστε αριστεροί και κάνατε δημοψήφισμα το 2015” εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό γιατί ξέρει ότι θα το χάσει.

Ο κ.Καραμανλής σχολίασε επίσης ότι “Ζούμε μία αντιστροφή του 2015, τότε ο κ.Τσίπρας είχε πράγματι τη στήριξη του ελληνικού λαού, αλλά δεν μπορούσε να πείσει πολλούς στο εξωτερικό. Σήμερα ο λαός του έχει γυρίσει την πλάτη, αλλά έχει βρει στήριξη στο εξωτερικό” και αναφερόμενος στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου είπε: “Κάποτε ο πρωθυπουργός αποκαλούσε τη Μέρκελ Φρειδερίκη. Σήμερα την υποδέχεται με αβρότητες. Η καγκελάριος είμαι σίγουρος ότι νιώθει δικαιωμένη για την πολιτική της, δεν άλλαξε εκείνη θέση αλλά ο κ.Τσίπρας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα