Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για την Αμφίπολη

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κ.Καραμανλής
Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κ.Καραμανλής EUROKINISSI

Ερώτηση στο υπουργείο Πολιτισμού κατέθεσε ο τομεάρχης Υποδομών και βουλευτής Σερρών της ΝΔ, καταγγέλοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και μετά εγκατέλειψε εντελώς το μνημείο της Αμφίπολης

Για πλήρη αδιαφορία της παρούσας κυβέρνησης στο θέμα της συντήρησης και της ανάδειξης του σπουδαίου μνημείου της Αμφίπολης κάνει λόγο με ερώτηση του προς το Υπουργείο Πολιτισμού ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.

Σχετικά με το θέμα αυτό, ο κ.Καραμανλής δήλωσε:

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι σήμερα έχει εγκαταλείψει εντελώς το μνημείο της Αμφίπολης. Δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση και ανάδειξη του Τύμβου Καστά –κι επιπλέον, με την κωλυσιεργία του Υπουργείου Πολιτισμού, διατυπώνονται ανησυχίες ότι το έργο κινδυνεύει να απενταχθεί κι από το ΕΣΠΑ. Δείχνοντας μια απίστευτη ιδεοληψία, αντί να αναγνωρίσει την παγκόσμια εμβέλεια της Αμφίπολης, απαξιώνει το ίδιο το μνημείο αφήνοντάς το στην τύχη του.

Οι πολίτες περιμένουν να μάθουν, έστω και τώρα, γιατί η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για την Αμφίπολη και αν σκοπεύει να πράξει κάτι έστω και στους τελευταίους μήνες της θητείας της.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα αποδώσει εμπράκτως στην Αμφίπολη την προσοχή και το σεβασμό που αρμόζει σε ένα μνημείο με τεράστια αρχαιολογική, ιστορική και εθνική σημασία -ιδίως μάλιστα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κι επιπλέον, επειδή η ορθολογική ανάδειξη του μνημείου θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια έκρηξη ανάπτυξης στο νομό Σερρών, έχουμε από καιρό καταθέσει ένα ολοκληρωμένο master plan για το τι πρέπει να γίνει στην ευρύτερη περιοχή».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Καραμανλής
SHARE: