Καραθανασόπουλος: “Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον λαό στο όνομα της ατομικής ευθύνης”

Διαβάζεται σε 2'
Καραθανασόπουλος: “Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον λαό στο όνομα της ατομικής ευθύνης”
Νίκος Καραθανασόπουλος Nick Paleologos / SOOC

Ο βουλευτής του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης: “Κερδοσκοπεί ο ιδιωτικός τομέας πάνω στις πλάτες των εργαζομένων”.

Κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα της πανδημίας και των τεστ διατύπωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε πως «ενώ η πανδημία πορεύεται ανεξέλεγκτη, η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια εγκληματική διαχείριση που εφάρμοσε από την πρώτη στιγμή», ενώ εξειδικεύοντας στη συνέχεια δήλωσε: «Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον λαό στο όνομα της ατομικής ευθύνης και βλέπουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα να προσαρμόζονται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για να μη διαταραχθεί η κερδοφορία τους».

Όσον αφορά τις εικόνες με τις ουρές για τη διεξαγωγή τεστ, ο βουλευτής του ΚΚΕ τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος ταλαιπωρείται και πληρώνει κι από πάνω στα ιδιωτικά κέντρα ενώ θα έπρεπε να είναι δωρεάν, μαζικά κι επαναλαμβανόμενα για όλο τον λαό. Ο λαός πληρώνει ήδη πολλά και το κόστος των τεστ, έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το εισόδημά του». Στο σημείο αυτό, κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης που έχει ως αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, «να κερδοσκοπεί ο ιδιωτικός τομέας πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, αντί να τον επιτάξει χωρίς αμοιβή».

Απαντώντας δε, στην κυβέρνηση για τα περιθώρια της οικονομίας που δεν επιτρέπουν την κάλυψη των δωρεάν τεστ, υποστήριξε: «οι επιλογές της κυβέρνησης, αποδεικνύουν τις προτεραιότητές της, που δεν είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών: αντί, εν μέσω πανδημίας, να χρηματοδοτήσει την υγεία, δίνει 7,5 δις για εξοπλιστικά προγράμματα, θριαμβολογεί για τα 72 δις εκατομμύρια που θα πάρει από το Ταμείο ανάκαμψης και θα πληρώσει ο λαός μέσω της φορολογίας ενώ κόβει τις συντάξεις χηρείας, εφαρμόζοντας πιστά τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα