Καστανίδης: "Έχει μεγάλη σημασία να αναδείξουμε ξανά τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού"

Χάρης Καστανίδης
Χάρης Καστανίδης INTIME

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι είναι ανάγκη να αναδειχθούν εκ νέου οι ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

«Θα χρειαστεί να ορίσουμε ξανά την ζωή του κόσμου, με σειρά προγραμματικών θέσεων που έχουν σχέση με την ευαισθησία της σοσιαλδημοκρατίας, για την κοινωνική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο Χάρης Καστανίδης, μιλώντας απόψε σε τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, υποψήφιος για την προεδρεία του Κινήματος Αλλαγής, ξεκαθάρισε πως δεν «μιλάει» σε προσωπικό τόνο, αλλά για τις ιδέες του και υπογράμμισε:

«Έχει μεγάλη σημασία να αναδείξουμε ξανά τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, σε μία περίοδο που η κοινωνική πραγματικότητα είναι ζοφερή, εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής πολιτικής που έχει εφαρμοστεί τα τελευταία 2,5 χρόνια» είπε ο κ. Καστανίδης και παρέθεσε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον τελευταίο χρόνο, σχετικά με τα ελληνικά νοικοκυριά.

ADVERTISING

Ειδικότερα ανέφερε, πως σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 30% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας, το 40,8% δεν μπορεί να καταβάλλει τις βασικές δαπάνες του για θέρμανση και ρεύμα, το 26% αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του για ιατρικές δαπάνες.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, είπε ότι «η πολιτική δεν μπορεί να προσδιορίζεται από τις δημοσκοπήσεις», ενώ πρόσθεσε πως «ένας πολιτικός που σέρνεται πίσω από τις δημοσκοπήσεις, δεν αξίζει να είναι πολιτικός».

Αναφορικά με τους συνυποψήφιούς του, επανέλαβε πως «είναι μια μάχη μεταξύ συναγωνιστών όχι ανταγωνιστών, ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, ο κόσμος είναι αυτός που θα κρίνει. Δεν είναι μια μάχη μηχανισμών, δεν είναι μάχη συμφερόντων, είναι μια μάχη ιδεών - και σε μία τέτοια μάχη πρέπει να κυριαρχεί πάντα ο πολιτισμός».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κάλεσε όλους τους πολίτες που έχουν ενδιαφέρον για την δημοκρατική παράταξη και την ανασυγκρότηση της, να δώσουν μαζικά το παρόν.

Ο Χάρης Καστανίδης, την Κυριακή στις 18:00, θα μιλήσει στην Ηγουμενίτσα και στις 20:30 στα Γιάννενα, στην αίθουσα Λιθαρίτσια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, Κίνημα Αλλαγής
SHARE:

24Media Network