Καταδίκη Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση – Θα πληρώσει 5.000 ευρώ στη Μπακογιάννη

Καταδίκη Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση – Θα πληρώσει 5.000 ευρώ στη Μπακογιάννη
Καμμένος Eurokinissi

Η πρώην υπουργός της ΝΔ δικαιώθηκε δικαστικά για υβριστική ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο twitter σχετικά με την παρουσία της στην ορκωμοσία Ερντογάν.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμηση της Ντόρας Μπακογιάννη επιβάλλοντάς του χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ.

Η απόφαση μάλιστα απέρριψε τον ισχυρισμό του κ. Καμμένου περί αναρμοδιότητας του Δικαστηρίου εξαιτίας της ιδιότητάς του ως βουλευτής, σημειώνοντας ότι η έκφραση γνώμης στον τύπο εκφεύγει του κοινοβουλευτικού έργου.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αγωγή της Ντόρας Μπακογιάννη για την ακόλουθη υβριστική ανάρτησή του Πάνου Καμμένου στο twitter αναφορικά με την παρουσία της στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Με ομήρους 2 Έλληνες στρατιωτικούς η Ντόρα Χριστοφοράκου-Μαρινάκη πάει να υποβάλει τα σέβη της στο Σουλτάνο,το ΣΚΑΙ-ΧΑΜΠΕΡ λιβανίζει ενώ αποκαλεί προδότη τον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν στέλνει ούτε κλητήρα λόγω αιχμαλωσίας 2 αδελφών μας. Η Τούρκικη ηρωίνη πληρώνει…ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!»

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Πάνος Καμμένος προέβη σε σημαντική προσβολή και εξύβριση της υπόληψης της πρώην υπουργού με ψευδείς ισχυρισμούς και του επέβαλε χρηματική ποινή.

Σημειώνεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είχε υποβάλει και μήνυση για την ίδια ανάρτηση. Όμως ο Πάνος Καμμένος ζήτησε και πέτυχε τη μη άρση της ασυλίας του κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα. Για το λόγο αυτό η πρώην υπουργός υπέβαλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) η οποία αναμένεται να εκδικαστεί το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη υπέβαλε και δεύτερη μήνυση μετά από νέα συκοφαντική ανάρτηση του κ. Καμμένου για την οποία η βουλή έκρινε ότι δεν υφίσταται θέμα ασυλίας και θα εκδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα