Υποκλοπές: Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας Eurokinissi

Επιστολή των βουλευτών-μελών της επιτροπής στον Κώστα Τασούλα. Ζητούν την κλήση των Γρ. Δημητριάδη, Π. Κοντολέοντα, αλλά και της εισαγγελέως της ΕΥΠ.

Έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών ζητούν με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, οι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή. Απαιτούν μάλιστα την κλήση των προσώπων – κλειδιών για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα τονίζουν ότι πρέπει στην επιτροπή να προσέλθουν τα δύο επιτελικά στελέχη που παραιτήθηκαν, δηλαδή ο γραμματέας του Μ. Μαξίμου Γρηγόρης Δημητριάδης και ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων. Επίσης ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο νυν διοικητής της ΕΥΠ αλλά και η εισαγγελέας της υπηρεσίας πληροφοριών που ενέκρινε τις παρακολουθήσεις και συγκεκριμένα αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το αίτημα αυτό αποτελεί συνέχεια της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με την άμεση έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση διενέργεια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο αρχηγών αυτή την εβδομάδα. Η κυβέρνηση ανταπάντησε λέγοντας ότι η Ολομέλεια της Βουλής θα ανοίξει μία εβδομάδα νωρίτερα στις 22 Αυγούστου, προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι κωλυσιεργεί προκειμένου να καταλαγιάσει ο θόρυβος του σκανδάλου και να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας, Νίκος Βούτσης, Παύλος Πολάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος που μετέχουν στην επιτροπή επικαλούνται «σοβαρότατους λόγους κατεπείγοντος» για την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Τονίζουν ότι το αίτημα τους πρέπει να γίνει αποδεκτό «τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από τηνΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση».

Αναλυτικά η επιστολή των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την επιστολή αυτή ζητούμε να συγκαλέσετε άμεσα, αυτή την εβδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή, προκειμένου να κληθεί ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση.

Υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από τηνΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση. Υπάρχει απόλυτη ανάγκη θεσμικής αντίδρασης για την προστασία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Για να διερευνηθούν σε βάθος τα παραπάνω ανησυχητικά και θλιβερά γεγονότα, θα πρέπει να συγκαλέσετε άμεσα, αυτή την εβδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή βάσει του άρθρου 43Α Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να κληθούν οι ανωτέρω σε ακρόαση, προκειμένου να χυθεί φως στα κρίσιμα ως άνω για την Δημοκρατία ζητήματα».

Τα μέλη – Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Κατρούγκαλος Γιώργος

Βούτσης Νικόλαος

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Λάππας Σπύρος

Πολάκης Παύλος

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα