Κατρίνης: Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες

Μιχάλης Κατρίνης
Μιχάλης Κατρίνης EUROKINISSI

"Δεδομένες" χαρακτηρίζει τις πολιτικές ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Μιχάλης Κατρίνης, στον απόηχο των παραιτήσεων του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Τις παραιτήσεις των Παναγιώτη Κοντολέοντα και Γρηγόρη Δημητριάδη, σχολίασε με μια λιτή ανάρτηση ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Κατρίνης χαρακτηρίζει "δεδομένες" τις πολιτικές ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

"Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες", έγραψε στην ανάρτησή του.

Πρόκειται για την πρώτη τοποθέτηση στελέχους του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Κοντολέοντα από την ηγεσία της ΕΥΠ, στον απόηχο των σοβαρών αποκαλύψεων και διαδέχτηκαν την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων.

Παναγιώτης Κοντολέων: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις

Υπενθυμίζεται πως , ενημερώνοντας την προηγούμενη Παρασκευή την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για την υπόθεση των καταγγελιών του περί απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ζητήθηκε μέσω του εκπροσώπου του , από τον διοικητή της ΕΥΠ να κατανομάσει τις , που έχει ειδικό ΑΦΜ και υπάγεται αποκλειστικά στον Διοικητή της ΕΥΠ. Μια υπήρεσία υπηρεσία που ιδρύθηκε το 2020. Εκτιμήθηκε μάλιστα από τον βουλευτή ότι δεν αρκεί η επίδειξη της οικονομικής επιθεώρησης της ΕΥΠ.

Ο Χάρης Καστανίδης φέρεται να έθεσε και ζητήματα που σχετίζονται με την σχέση του διοικητή της ΕΥΠ με τον πρωθυπουργό, ρωτώντας αν γνωρίζονταν πριν τοποθετηθεί ο Π.Κοντολέων στην συγκεκριμένη θέση. Τα ερωτήματα αυτά, πληροφορίες θέλουν να προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Θανάση Μπούρα που θέλησε να διακόψει μια τέτοιου είδους συζήτηση.

Επίσης ο Διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να δέχθηκε σειρά ερωτήσεων με αφορμή που είχε μιλήσει για ιδιώτες που κάνουν παρακολουθήσεις. Ζητήθηκε να γνωστοποιηθεί ποιοι είναι οι ιδιώτες αυτοί και τους λόγους για τους οποίους είναι δυνατόν σε έναν ιδιώτη να χρησιμοποιεί ακριβά συστήματα παρακολούθησης.

Από την πλευρά του Χάρη Καστανίδη δηλώθηκε στην επιτροπή πως η απόπειρα παρακολούθησης αποτελεί μείζον θέμα για την λειτουργία της Δημοκρατίας, όπως και η διαλεύκανσή του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μιχάλης Κατρίνης, ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
SHARE:

24Media Network