Κατρούγκαλος: Θα είχε κλείσει η αξιολόγηση, αν δεν είχε αρνητική στάση το ΔΝΤ

Discussion and vote on the Plenum of the Greek Parliament for the new social security reform bill, in Athens, on May 8, 2016 /         ,  ,  8 , 2016
Discussion and vote on the Plenum of the Greek Parliament for the new social security reform bill, in Athens, on May 8, 2016 / , , 8 , 2016 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Τι δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, για τους λόγους που κατέστησαν αδύνατο μέχρι σήμερα το κλείσιμο της αξιολόγησης

«Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η οποία θα είχε ολοκληρωθεί αν το ΔΝΤ δεν είχε τόσο αρνητική στάση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. «Δεχθήκαμε μέτρα από το 2019 και μετά, παρ' ότι διαφωνούμε, αλλά εξασφαλίσαμε τα αντίμετρα», ανέφερε και υπογράμμισε πως το ΔΝΤ έπεισε τους Ευρωπαίους για την ανάγκη μέτρων, ενώ δεν χρειάζονται.

Για τον ασφαλιστικό νόμο δήλωσε, ότι «είμαστε περήφανοι γιατί έπρεπε να ρυθμίσουμε 40 χρόνια στρεβλώσεων και πετύχαμε να ισορροπήσουμε το σύστημα, χωρίς ελλείμματα, με ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη με την παροχή της εθνικής σύνταξης» και συμπλήρωσε ότι «οι συντάξεις είναι χαμηλές, αλλά αυτό μπορεί να πληρώσει η οικονομία».

Όπως δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και του ασφαλιστικού συστήματος είναι η υψηλή ανεργία στη χώρα μας, η οποία μπορεί να μειωθεί μόνον όταν επανέλθουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και γι' αυτό θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναγνώρισε πως ορισμένα από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης διαφέρουν από τον προεκλογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και απέδωσε στους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρώπη που επέβαλλαν τις απόψεις τους, ενώ σημείωσε πως «είχαμε υπερεκτιμήσει το βαθμό λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ευρώπη».

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θα προβάλει βέτο στη Διακήρυξη της Ρώμης, σε περίπτωση που δεν συμπεριληφθεί η προσθήκη για τα εργασιακά που έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι στην επιστολή του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται οι ελληνικές θέσεις και ό,τι το βέτο αποτελεί μια ακραία λύση, όταν δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατρούγκαλος: 'Mονταζιέρα' τα περί τουρκικών συγκεντρώσεων

Κατρούγκαλος: Ζητήσαμε προσθήκη στη Διακήρυξη της Ρώμης για προστασία συλλογικών διαπραγματεύσεων

SHARE:

24Media Network