Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ - Ποταμιού για τους πρόσφυγες

Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ - Ποταμιού για τους πρόσφυγες

Καυστική ανακοίνωση του Ποταμιού για την επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο, τον οποίο κατηγορεί ότι αναγκάστηκε να βρεθεί στο νησί εξαιτίας της επίσκεψης Φάιμαν. Για θλιβερή ανακοίνωση κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το Ποτάμι με αφορμή την επίσκεψή του την Τρίτη στη Λέσβο μαζί με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν για το θέμα του προσφυγικού. "Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας κ.Bέρνερ Φάιμαν να ζητήσει να επισκεφθεί την γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί ο κ.Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη" σημειώνει καυστικά η ανακοίνωση του Ποταμιού και συνεχίζει:

"Και έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία – με την διαμεσολάβηση της ΕΕ – έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ.Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας» και είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα. Η ενεργοποίηση της ΕΕ έπρεπε να είχε γίνει από την άνοιξη πριν ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αλλά την Άνοιξη η Ευρώπη αδρανούσε και η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για μετανάστες που το πρωί «λιάζονται» και το βράδυ εξαφανίζονται".

Η Λεπέν θα αναγνώριζε περισσότερο τις απόψεις της στην ανακοίνωση του Ποταμιού

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε: "Είναι πραγματικά άξιο απορίας τι σχέση έχουν οι θέσεις του Ποταμιού για τους πρόσφυγες, με τις αντίστοιχες θέσεις της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην οποία υποτίθεται ότι συμμετέχει". Και η ανακοίνωση του κόμματος της συγκυβέρνησης συνέχισε: "Η ακροδεξιά ευρωομάδα της Λεπέν θα αναγνώριζε πολύ περισσότερο τις απόψεις της στην σημερινή θλιβερή ανακοίνωση του Ποταμιού".

Απάντηση στην απάντηση από το Ποτάμι

Τις εξαγγελίες του προέδρου της Κομισιόν ενέπλεξαν στον καυγά από το Ποτάμι, απαντώντας στην απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: "Ντροπή τους! Είναι δυνατόν οι άμεσοι συνεργάτες του κ. Τσίπρα να ταυτίζουν τις πολιτικές αποφάσεις του προέδρου Γιούνκερ με τις ακροδεξιές θέσεις της Λεπέν;" αναφέρουν και συνεχίζουν:

"Και όμως συνέβη και αυτό! Σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας με στόχο να παραμένουν στα εδάφη της Τουρκίας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Είναι ακριβώς η πρόταση που είχε κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Μυτιλήνη (στις 15 Απριλίου) συστήνοντας στην κυβέρνηση να έρθει σε συνεννόηση με την Τουρκία μέσω της ΕΕ ώστε να σταματούν εκεί οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Όλα αυτά όμως σύμφωνα με βραδινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού είναι… «προσχώρηση στην ακροδεξιά ευρωομάδα της Λεπέν»!"

Η ανακοίνωση κλείνει ως εξής: "Προσβλητικές σοφιστείες από αυτούς που τόσους μήνες παρακολουθούν άπραγοι (από τη σιγουριά των γραφείων τους στην Αθήνα), ανθρώπους να ταλαιπωρούνται, να εξευτελίζονται, να πνίγονται".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίσκεψη Τσίπρα-Φάιμαν στη Λέσβο. Το συγκινητικό αίτημα ηλικιωμένης από τη Συρία

SHARE:

24Media Network