Παρέμβαση 12 "πράσινων" βουλευτών

ΑΘΗΝΑ-ΑΘΗΝΑ-EKTAKTO ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΑΘΗΝΑ-EKTAKTO ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Σε εκ των έσω ανατροπή αποδίδουν την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από το πρωθυπουργικό αξίωμα 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ζητούν νέα ιδρυτική διακήρυξη της Κεντροαριστεράς

Δώδεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συνάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου το Σαββατοκύριακο έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο-παρέμβαση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

Το κείμενο, που έρχεται μία ημέρα μετά την παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοΐδη για τα εσωκομματικά, υπογράφουν οι κ.κ. Γιουματζίδης Βασίλης, βουλευτής Πέλλας, Δημητρουλόπουλος Τάκης, βουλευτής Ηλείας, Θεοδωρίδης Ηλίας, βουλευτής Πέλλας, Θεοχάρη Μαρία, βουλευτής Καρδίτσας, Κασσάρας Γιώργος, βουλευτής Δωδεκανήσου, Καστανίδης Χάρης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κυριακοπούλου Μαρία, βουλευτής Αχαΐας, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, βουλευτής Ηρακλείου, Μίχος Λάμπρος, βουλευτής Β' Αθηνών, Παραστατίδης Θεόδωρος, βουλευτής Κιλκίς, Τεκτονίδου Κυριακή, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας.

Μιλούν για ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου εκ των έσω -αναφερόμενοι στην αποχώρησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα- και ζητούν να υπάρξει μία νέα ιδρυτική διακήρυξη της κεντροαριστεράς.

Η Κεντροαριστερά, τονίζεται μεταξύ άλλων, "οφείλει να διαμορφώσει ένα νέο αξιακό σύστημα. Μόνο έτσι θα μετακινηθούμε από τον "πολιτισμό της κερδοσκοπίας" που επέβαλαν οι αγορές, προς τον "πολιτισμό της αλληλεγγύης"... και "στο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς πρέπει να συμβάλλουν όλοι όσοι κρατούν αποθέματα πίστης στις δυνατότητες του έθνους και των Ελλήνων πολιτών.

Όλοι όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια αυτού που επιθυμεί να ανατρέψει κάθε τι δυναστικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη ύπαρξη και όχι με τα μάτια του κυνικά συμβιβασμένου. Καλούνται να συμμετάσχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων".

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης σε πρόσφατες δηλώσεις είχε υποστηρίξει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "έπεσε μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του, με τη σύμπραξη μέσων μαζικής ενημέρωσης". "Τον έριξε μερίδα βουλευτών, που του έλεγαν "ή θα δηλώσεις ότι θα φύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή θα σε ρίξουμε μέσα στη Βουλή", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Όποιος καθυστερεί την πορεία της χώρας προς τα εμπρός και τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ή δεν καταλαβαίνει ή έχει κρυφή ατζέντα", επανήλθε σήμερα Δευτέρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "δεν πρέπει να είναι υποψήφιος" και "δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη".

SHARE:

24Media Network