Κεραμέως για Cisco: “Προφανώς η πλατφόρμα δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί”

Κεραμέως για Cisco: “Προφανώς η πλατφόρμα δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί”
Η Νίκη Κεραμέως eurokinissi

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Νίκη Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεκπαίδευση και δήλωσε περήφανη για το ότι το δημόσιο, όπως υποστήριξε, "είχε την πλατφόρμα Webex, χωρίς κόστος".

Για “ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ'” έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για το φλέγον ζήτημα των ημερών που δεν είναι άλλο από τη σύμβαση που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο με τη Cisco για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε ως πρώτο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ πως η πλατφόρμα δεν είναι δωρεάν και έδειξε τη σύμβαση παραχώρησης στην οποία αναφέρει ότι το webex παραχωρείται δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

“Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε μια τέτοια πλατφόρμα χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος για το δημόσιο, τόνισε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί” τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.

Στη συνέχεια όπως είπε, για να μην δαπανηθούν νέα κονδύλια, το υπουργείο ενεργοποίησε ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων στο δημόσιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει σε αυτή τη διαδικασία προϊόντα της ίδιας εταιρίας.

Το δεύτερο “απροκάλυπτο ψέμα” σύμφωνα με την υπουργό, είναι ότι δόθηκαν προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών στην Cisco. Απάντησε ότι “κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει στην εταιρία να κάνει χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός της σύμβασης ενώ η αρμόδια αρχή έχει εξετάσει το πλαίσιο της σύμβασης και έχει κρίνει σύννομη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα