ΚΙΝ.ΑΛ: Αναζητώντας του ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με την "Νέα Αλλαγή"

ΚΙΝ.ΑΛ: Αναζητώντας του ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με την "Νέα Αλλαγή"

Ο κύκλος του διπολισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει εκτιμά η Φώφη Γεννήματα. Θα διαμηνύσει πως το η πολιτική τους Κινήματος Αλλαγής είναι η συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Με στόχο την διεκδίκηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και «σημαία» το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να μπει δυναμικά στην «πολιτική σεζόν». Αυτής που πού παραδοσιακά ξεκινά με τις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών στην Θεσσαλονίκη. Αυτό το μήνυμα άλλωστε δίνει και με την σημερινή της ομιλία στην συμπρωτεύουσα η Φώφη Γεννηματα. Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης στο Ζάππειο.

Η έμφαση που δίνεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής, ακόμη και από την χρήση των λέξεων που επιλέγονται. Οι αναφορές της Φώφης Γεννηματα στο «σχέδιο της Νέας Αλλαγής» όπως ονομάζεται το «πακέτο» των πολιτικών προτάσεων που προωθεί το ΚΙΝ.ΑΛ για τα φλέγοντα θέματα της πανδημίας, της οικονομίας, της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής είναι χαρακτηριστικά. Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά αναμένεται στην ομιλία της να τονίσει πως το ΚΙΝ.ΑΛ είναι η παράταξη της Αλλαγής, κάνοντας επίσης λόγο για «ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο για την νέα Ελλάδα.».

ΚΙΝ.ΑΛ: Αναζητώντας του ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με την
Η Φώφη Γεννηματα στην εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Το ΕΣΥ

Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα που αφορούν το θέμα της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του έργου δηλαδή που κληροδότησε πολιτικά ως αρμόδιος υπουργός την περίοδο της «Αλλαγής» ο Γιώργος Γεννηματάς. Το ζήτημα του ΕΣΥ είναι κομβικού χαρακτήρα για το ΚΙΝ.ΑΛ και ένα από τα πεδία που αναμένεται όχι μόνον να ασκήσει κριτική αλλά και να συγκρουστεί – όπως επισημαίνεται- με τις κυβερνητικές επιλογές. Ιδίως στις συνθήκες της πανδημίας όπου ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας αποκτά κομβική σημασία. Άλλωστε με αφορμή την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη το ΚΙΝ.ΑΛ έθέθεσε αναλυτικά στην δημοσιότητα τις προτάσεις του.

Τέρμα στον διπολισμό

Αφετηριακή θέση των επιλογών που συνιστούν την πολιτική τακτική του Κινήματος Αλλαγής είναι πως ο κύκλος του διπολισμού μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον κλείσει. Ως εκ τούτου θεωρείται η κατάλληλη στιγμή για να επιδιωχθεί η αλλαγή των συσχετισμών. Πάντως για το επόμενο διάστημα η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ αν και δεν πρόκειται να υποβαθμίσει τον στόχο του διμέτωπου αγώνα θα εστιάσει στα κυβερνητικά πεπραγμένα όπου διαπιστώνει «έλλειμμα προοδευτικής πολιτικής».

Το ΚΙΝ.ΑΛ θα ξεκαθαρίσει την αντίθεσή του με το σχέδιο της Επιτροπής Πισσαρίδη για την οικονομία. Παρότι παραδέχεται την ανάγκη εκσυγχρονισμών και αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται κατά των μεταρρυθμίσεων «δίχως κοινωνικό αποτύπωμα». Συνολικά στην κυβέρνηση θα ασκείται κριτική για επιλογές που λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των «ο δρόμος της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Ο δρόμος που μας έδειξε το ΠΑΣΟΚ. Ο δρόμος τώρα του Κινήματος Αλλαγής», όπως χαρακτηριστικά θα υποστηρίξει η Φώφη Γεννηματα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά
SHARE: