ΚΙΝΑΛ: Διαφωνεί με όλα, αλλά ψηφίζει το πρόστιμο στους 60ρηδες

ΚΙΝΑΛ: Διαφωνεί με όλα, αλλά ψηφίζει το πρόστιμο στους 60ρηδες
ΚΙΝΑΛ Eurokinissi

Αντιφατική και αμήχανη η στάση του κόμματος στην Βουλή στην ψηφοφορία για την σχετική τροπολογία. Τάσσεται υπέρ των θετικών κινήτρων.

Με εμφανέστατη αμηχανία και ένα αντιφατικό σκεπτικό, υπερψήφισε σήμερα στην Βουλή το Κίνημα Αλλαγής την τροπολογία που προβλέπει την επιβολή προστίμου 100 ευρώ στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν θα εμβολιαστούν.

Είναι ενδεικτικό ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ερμηνεύει την στάση της. Μάλιστα στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται στην ανάγκη για «θετικά κίνητρα» προκειμένου οι πολίτες να εμβολιαστούν ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία. Ως μόνο επιχείρημα για την υπερψήφιση της διάταξης επικαλείται όσους τυχόν θα επιχειρήσουν να «θολώσουν» το πολιτικό μήνυμα του κόμματος υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ενδεικτικά στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής σημειώνεται πως «εμμένουμε στην ανάγκη να δοθούν, έστω και τώρα, ακόμη περισσότερα θετικά κίνητρα, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες, που έχουν πετύχει μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού, χωρίς την απειλή κυρώσεων». Επίσης καταλογίζεται στην κυβέρνηση πως «απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας και στον εμβολιασμό κατά της COVID-19» και «στέλνει τώρα τον λογαριασμό στους πολίτες».  Μάλιστα το ΚΙΝ.ΑΛ σχολιάζει την επιβολή προστίμου μιλώντας για «ακραία διοικητικά μέτρα, αμφισβητούμενης αναλογικότητας και αποτελεσματικότητας,» που στόχο έχουν να καλύψουν την κυβερνητική ολιγωρία.

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην βουλή είπε ότι «το ζήτημα της πανδημίας αφορά τόσο τους εμβολιασμένους, όσο και τους ανεμβολίαστους πολίτες και ότι είναι λανθασμένη η τακτική της κυβέρνησης, πότε να «πετάει το μπαλάκι» των ευθυνών στους νέους, πότε στους άνω των 60 και ποτέ μα ποτέ στον ίδιο της τον εαυτό».

Το ΚΙΝ.ΑΛ ψηφίζει την ρύθμιση υποστηρίζοντας πως «δεν θέλουμε να δώσουμε άλλοθι στην κυβέρνηση και στους ‘’καλοθελητές’’ που θα σπεύσουν να “θολώσουν” το πολιτικό μας μήνυμα». Επίσης αναφέρει πως «επιβεβαιώνουμε, με τη στάση μας, τη σταθερή μας υποστήριξη στον εμβολιασμό, ιδίως των πλέον ευάλωτων ομάδων».

Η αντιφατική στάση του Κινήματος Αλλαγής προφανώς σχετίζεται και με την ρευστότητα στο εσωτερικό του. Θυμίζουμε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα