ΚΙΝΑΛ: "Η φιέστα Τσίπρα στα Σκόπια πλήττει τα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα"

Ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη
Ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη MOTIONTEAM

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει, ότι η εμπορική χρήση του ονόματος "Μακεδονία" επιτρέπει στους Σκοπιανούς να καταχρώνται παρανόμως τους προσδιορισμούς ΠΟΠ των ελληνικών προϊόντων.

Ο πρωθυπουργός «επέλεξε να μην υπερασπιστεί τα εθνικά επιχειρηματικά συμφέροντα και να κρυφτεί πίσω από στημένες φιέστες», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας το επιχειρηματικό σκέλος της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι «την ίδια στιγμή, με την ψηφισθείσα Συμφωνία, η εμπορική χρήση του ονόματος "Μακεδονία", όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς, αλλά επιτρέπεται στους Σκοπιανούς να καταχρώνται παρανόμως τους προσδιορισμούς ΠΟΠ των ελληνικών προϊόντων!».

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει να ξεκαθαριστούν άμεσα οι εκκρεμότητες που προκύπτουν για τα ελληνικά προϊόντα από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Απαιτούμε την άμεση συγκρότηση της ειδικής επιτροπής που προβλέπεται από το άρθρο 1 παρ. 3(θ) της Συμφωνίας για να γίνει το συντομότερο ξεκάθαρο, ποιο θα είναι το μέλλον των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων και να αναληφθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του!», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Βόρεια Μακεδονία, Τσίπρας
SHARE: