Με Χαρδαβέλλα και Ασκητή στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ

Ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας και ο σεξολόγος Θάνος Ασκητής

Πολλά γνωστά ονόματα περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, που καταρτίζονται αυτή την περίοδο υπό άκρα μυστικότητα.

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα περιλαμβάνουν πολλά γνωστά ονόματα, αλλά και ονόματα εκπλήξεις.

Τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ καταρτίζονται υπό άκρα μυστικότητα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την επιστροφή της Φώφης Γεννηματά από την Λισαβόνα, αρχικά από την Πολιτική Γραμματεία στις 9 Δεκεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να επικυρωθούν από την Κεντρική Επιτροπή στις 12 του μήνα.

Από τις έως τώρα διαρροές, προκύπτει ότι:

- Ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας όπως και ο σεξολόγος Θάνος Ασκητής είναι τα δύο πιο "ηχηρά" ονόματα για το Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας, όπου όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Μιχάλη Καρχιμάκη και την Νάντια Γιαννακοπούλου. 

- Στο βόρειο τμήμα της Β΄Αθήνας, αν οι εθνικές εκλογές προηγηθούν των ευρωεκλογών δεν αποκλείεται ο προερχόμενος από την ευρωβουλή Μίμης Ανδρουλάκης να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

- Ο 32χρονος επιχερηματίας Μπάμπης Καρπούζος αναμένεται να πάρει το βάπτισμα του πυρός στην πολιτική αρένα κατεβαίνοντας υποψήφιος στη Δυτική Αθήνα.

- Ο Κώστας Σκανδαλίδης θα κατέβει και πάλι στην Α΄ Αθήνα, όπως και ο προερχόμενος από το Ποτάμι Παναγιώτης Καρκατσούλης.

- Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, θα είναι υποψήφια στη Νότια Αθήνα, για την οποία ακούγονται επίσης τα ονόματα του Γιώργου Πεταλωτή, της Τόνιας Αντωνίου και της Ζέφης Δημαδάμα. 

- Στην Α’ Πειραιά, υποψήφιοι θα είναι ο Δημήτρης Καρύδης, ο Βασίλης Κατσαφάδος, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Στέλιος Μανουσάκης και ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στον α’ γύρο, Χάρης Πόντας. 

- Στην Β’ Πειραιά προορίζονται ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ και δημοσιογράφος, Σταμάτης Μαλέλλης, ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου, ο γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη, Δημήτρης Διαμαντίδης και ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Λιντζέρης.

-Στην Α' Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου, όπως και η Εύα Καϊλή αν τελικά δεν διεκδικήσει την δημαρχεία.

- Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, όπως και ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου. 

- Στην Αργολίδα, ο Γιάννης Μανιάτης θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

- Στη Λάρισα θα βρεθούν αντιμέτωποι ο προερχόμενος από το ΚΙΔΗΣΟ Φίλιππος Σαχινίδης και ο προερχόμενος από το Ποτάμι Κώστας Μπαργιώτας. 

- Αντίστοιχα στην Ηλεία οι Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κατρίνης.

- Για το Επικρατείας ακούγονται τα ονόματα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου, όπως και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ωστόσο αναμένει πρώτα συνάντηση με την κ. Γεννηματά.

- Στο ευρωψηφοδέλτιο θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα είναι υποψήφιοι εκ νέου ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Εύα Καϊλή. Εφόσον επιβεβαιωθεί οριστικά κάτι τέτοιο, ακούγεται έντονα ότι στο ευρωψηφοδέλτιο θα βρεθούν Νίκος Παπανδρέου και  Γιώργος Καμίνης. Δεν πρέπει να αποκλείεται επίσης η πρώην ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να βρεθούν υποψήφιοι η πρώτη στην Κέρκυρα και ο δεύτερος στην Αττική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απορρίφθηκε η πρόταση της Φ. Γεννηματά για ειδική επιτροπή στην Βουλή για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας

Γεννηματά: Η χώρα σήμερα βιώνει μείζον ζήτημα Δημοκρατίας

Γεννηματά σε Βαρθολομαίο: Καμία συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας χωρίς την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου

SHARE: