ΚΚΕ: Δεν βάζουμε πλάτη στην πρόταση της ΝΔ για προανακριτική

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ// ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ// ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Το ΚΚΕ προσανατολίζεται σε αποχή από τη μυστική ψηφοφορία Σκληρή κριτική σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τη χρήση προστατευόμενων και ανώνυμων μαρτύρων

Την απόφαση του Περισσού να μη στηρίξει την πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής κατά τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος ασκώντας σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Εμείς, όπως δεν θα βάλουμε πλάτη να νομιμοποιήσουμε τις εκφυλιστικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Προανακριτική για τη NOVARTIS, έτσι και δεν θα βάλουμε πλάτη στη σημερινή ψηφοφορία, στους σχεδιασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη συγκεκριμένη πρόταση, που αποπροσανατολίζει το λαό από τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες τους» τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει την πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το ΚΚΕ προσανατολίζεται να απόσχει από τη μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το βράδυ.

Ο κ. Καραθανασόπουλος επέρριψε επίσης στη ΝΔ και στη ΔΗ.ΣΥ ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση για το σκάνδαλο Novartis είχαν ασκήσει σκληρή κριτική για το γεγονός ότι η δικογραφία βασίζεται σε προστατευόμενους μάρτυρες αλλά τώρα βασίζουν τις κατηγορίες τους σε «ανώνυμες καταγγελίες. «Αυτό είναι ένα βήμα παραπέρα στον εκχυδαϊσμό και στον εκφυλισμό της υπόθεσης» είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλή: Ψηφίζεται η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνηση αντιπερισπασμού της ΝΔ η αντιπρόταση για Προανακριτική

SHARE:

24Media Network