ΚΚΕ για εισβολή στη Συρία: Οι δήθεν κυρώσεις ΗΠΑ-ΕΕ και άλλων "φύλλο συκής" για το "πράσινο φως" που έδωσαν

Τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό
Τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρεται στις διαβεβαιώσεις περί "κοψίματος του βήχα" της Τουρκίας μέσω κυρώσεων, λέγοντας πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Οι διαβεβαιώσεις ότι με τις δήθεν κυρώσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων σε βάρος της Τουρκίας 'θα της κοπεί ο βήχας', δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Στην ουσία αποτελούν το 'φύλλο συκής' για το 'πράσινο φως' που έδωσαν για την τουρκική εισβολή στη Συρία, τη στιγμή μάλιστα που είναι πολύ πρόσφατη η πείρα, του πόσο άσφαιρες ήταν οι αντίστοιχες κυρώσεις της ΕΕ για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την τουρκική εισβολή στη Συρία και τις κυρώσεις ΗΠΑ και ΕΕ.

«Αντίθετα, αποδεικνύεται ότι αυτές οι 'ψευτοκυρώσεις' και τα διάφορα παζάρια μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών και κυβερνήσεων, που αποτελούν και την αιτία για την πολύχρονη αιματηρή κατάσταση στη Συρία, τροφοδοτούν την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τετελεσμένα τώρα και στο συριακό έδαφος, όπως και στην κυπριακή ΑΟΖ και την ευρύτερη περιοχή» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε, Συρία, Εισβολή στη Συρία, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network