ΚΚΕ για τιμοκατάλογο χειρουργείων του ΕΣΥ: “Βάζουν ταρίφα στην κάθε επέμβαση”

Διαβάζεται σε 1'
ΚΚΕ για τιμοκατάλογο χειρουργείων του ΕΣΥ: “Βάζουν ταρίφα στην κάθε επέμβαση”
ΚΚΕ Eurokinissi / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Το ΚΚΕ σχολιάζει την ανακοίνωση του τιμοκαταλόγου των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (19/2), στο πώς θα λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργείων στο ΕΣΥ και στις κατηγορίες που χωρίζονται οι αμοιβές.

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σχολιάζει πως «ο “τιμοκατάλογος” για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, που ανακοίνωσε σήμερα περιχαρής ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, αποτυπώνει με τον πιο κυνικό τρόπο τι σημαίνει για τους ασθενείς και όλον τον λαό η εμπορευματοποίηση της υγείας, την οποία έχουν προωθήσει βήμα-βήμα όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και απογειώνει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Φτάνουν στο σημείο να βάζουν ταρίφα στην κάθε επέμβαση, νομιμοποιώντας το “φακελάκι” και ωθώντας τον ασθενή να πληρώνει υπέρογκα ποσά, ώστε να μην περιμένει ολόκληρους μήνες.

Αυτό το αίσχος δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από κανέναν! Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλον τον λαό και για πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ. Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 22 Φλεβάρη» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα