ΚΚΕ για Βολίβια: Πρόκειται για αμερικανόπνευστο πραξικόπημα

Τα γραφεία του Κομουνιστικού Κόμματος στον Περισσό
Τα γραφεία του Κομουνιστικού Κόμματος στον Περισσό EUROKINISSI

Για πραξικόπημα στη Βολιβία έκανε λόγο το ΚΚΕ που στήριξε τον παραιτηθέντα πρόεδρο Εβο Μοράλες.

Το ΚΚΕ καταδίκασε την ανατροπή του Εβο Μοράλες στη Βολιβία κάνοντας λόγο για πραξικόπημα.

Αναλυτικά

Το ΚΚΕ καταδικάζει το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα στη Βολιβία

-Να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη στο λαό της Βολιβίας, στους άλλους λαούς της Λατινικής Αμερικής

-Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να ανατρέψει τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, της ντόπιας ολιγαρχίας, και της “μήτρας” που τα γεννά - του καπιταλιστικού δρόμου.

Το ΚΚΕ καταδικάζει το πραξικόπημα στη Βολιβία και την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Έβο Μοράλες, που οργανώθηκε από μερίδα της ντόπιας ολιγαρχίας, με την παρέμβαση του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, ο οποίος εκπληρώνει το ρόλο του “χωροφύλακα” στην περιοχή, και την απροκάλυπτη χρησιμοποίηση του Στρατού και της Αστυνομίας.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις και τις διώξεις λαϊκών δυνάμεων που αντιστέκονται στο πραξικόπημα, τους βανδαλισμούς στην πρεσβεία της Βενεζουέλας και την αντικουβανική υστερία.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Βολιβίας και για άλλη μια φορά τονίζει πως οι εξελίξεις στη Βολιβία, τη Βενεζουέλα, τη Χιλή και τις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, είναι υπόθεση των λαών τους, της πάλης των εργατικών - λαϊκών κινημάτων, των συνδικάτων και των άλλων λαϊκών οργανώσεων, που έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν το δίκιο τους.

Για να χαράξουν την δική τους πορεία ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που είναι η πηγή της όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων, η “μήτρα” της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων, μεταξύ άλλων και της καταστολής της θέλησης του λαού, με στρατιωτικά πραξικοπήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: K.K.E, Βολιβία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βολιβία: "Απόπειρα δολοφονίας του Μοράλες" καταγγέλλει το MaS

Μαδούρο σε Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση

Βολιβία: Ο Έβο Μοράλες ζήτησε άσυλο στο Μεξικό

SHARE: