ΚΚΕ: Καταγγέλλει "νέες υποκλοπές" στα γραφεία του

Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό.
Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό. EUROKINISSI

Παράλληλα αναφέρει πως η "Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών" "κρατά στο σκοτάδι" πολλαπλές υποκλοπές και τονίζεται πως "το απόρρητο των επικοινωνιών στη χώρα μας δεν διασφαλίζεται".

Νέες υποκλοπές στα γραφεία του καταγγέλλει σε ανοιχτή επιστολή το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι "το φαινόμενο αυτό έχει γίνει πλέον ενδημικό".

Τονίζει παράλληλα πως το κόμμα έχει γνώση "για τη λειτουργία και δράση διάφορων μηχανισμών και υπηρεσιών που οργανώνουν και κουκουλώνουν τέτοιου είδους ενέργειες". Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΚΕ, οι συνακροάσεις αυτή τη φορά έγιναν με τηλεφωνικές γραμμές δύο υπουργείων.

ADVERTISING

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:

"Κάνουμε γνωστό ότι στις 18 και 20 Ιούνη έγιναν και πάλι οι γνωστές "συνακροάσεις" - υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Εχει γίνει πλέον ενδημικό αυτό το φαινόμενο των υποκλοπών.

Πλησιάζουν 4 χρόνια από την πρώτη δημόσια ανακοίνωση - καταγγελία του Κόμματός μας για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και ενώ μεσολάβησαν δύο ακόμα κρούσματα το 2017 και το 2019, οι συναρμόδιες αρχές (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Κρατική Ασφάλεια, Εισαγγελία) καλύπτουν τους υπεύθυνους των υποκλοπών. Η υπόθεση εκκρεμεί ακόμα στα Δικαστήρια, τη στιγμή που τα στοιχεία βοούν ότι υπάρχει σοβαρή παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακριβώς για αυτά τα ζητήματα λειτουργεί στη χώρα μας ανεξάρτητη αρχή σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), που διαθέτει απεριόριστες αρμοδιότητες για την άσκηση του έργου της, μέχρι και ελέγχου της ΕΥΠ, και με τη σύγχρονη υψηλή τεχνολογία στα χέρια της. Ομως, αποδεικνύεται ότι αυτή δεν είναι "Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών", αλλά "Αρχή Διατήρησης της Ανασφάλειας των Επικοινωνιών"!

Ολα αυτά τα χρόνια η ΑΔΑΕ κρατάει μια τόσο σοβαρή υπόθεση στο σκοτάδι. Έτσι, ενώ δέχεται ότι έχουν γίνει τηλεφωνικές παρεμβάσεις από 14 χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, μάλιστα 2 από το Ηνωμένο Βασίλειο που ευκολότερα μπορεί να βρεθούν οι καλούντες, δεν προχωράει στην αποκάλυψη αυτών που τις οργανώνουν.

Από τη μία μεριά το κράτος προπαγανδίζει τη διαφάνεια και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, από την άλλη κουκουλώνει τις υποκλοπές που γίνονται. Είναι καθαρό ότι το απόρρητο των επικοινωνιών στη χώρα μας δεν διασφαλίζεται.

Το ΚΚΕ έχει γνώση για τη λειτουργία και δράση διαφόρων μηχανισμών και υπηρεσιών που οργανώνουν και κουκουλώνουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Εχουν βαριές ευθύνες στη συγκάλυψη οι κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, που επί διακυβέρνησής του έγιναν όλες οι καταγγελίες για υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, όσο και της ΝΔ, που συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση. Εχει φτάσει σε τέτοιο ξεδιάντροπο σημείο το κουκούλωμα, που το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις γιατί δεν έχει τον αριθμό της δικογραφίας! Πρόκειται για μεγάλο ψέμα. Τους αριθμούς τούς έχει. Αλλωστε, για μια ακόμη φορά τους κάνουμε και εμείς γνωστούς σήμερα: Είναι οι Α/2016/2650 και Α/2019/141.

Είναι υπόθεση του ελληνικού λαού να προασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του, που καθημερινά καταπατούνται".

Όπως αναφέρει άλλωστε ο "Ριζοσπάστης", το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό σημειώθηκε στις 28/11/2016, ενώ προστέθηκαν νέα κρούσματα στις 5/4/2017 και 18/1/2019.

Ακολούθησαν έρευνες και "γαϊτανάκι" ευθυνών ανάμεσα στις συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, "επιχειρήθηκε προκλητικά μέχρι και η υποτίμηση των καταγγελιών του Κόμματος, σε σημείο που στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την έκθεση πεπραγμένων της ΑΔΑΕ για τα έτη 2017 - 2018, ο πρόεδρός της Χρ. Ράμμος (τοποθετημένος σε αυτήν τη θέση με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ) χαρακτήρισε τις συνακροάσεις - υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ "κακόβουλη φάρσα" για την οποία "η ΑΔΑΕ δεν έχει περαιτέρω αρμοδιότητα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε
SHARE:

24Media Network