Κλήση Γιάννου Παπαντωνίου στην Προανακριτική για τα εξοπλιστικά

Κλήση Γιάννου Παπαντωνίου στην Προανακριτική για τα εξοπλιστικά

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα κληθεί να καταθέσει αυτοπροσώπως, με υπόμνημα ή μέσω συνηγόρου την ερχόμενη Δευτέρα

Ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο των εξοπλιστικών θα κληθεί να καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου.

Το αίτημα για την κλήση του κ. Παπαντωνίου στήριξε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, βουλευτές των οποίων ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός οφείλει να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών-μελών αλλά και να δώσει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση πριν εκδοθεί το σχετικό πόρισμα. Ωστόσο, στον κ. Παπαντωνίου θα δοθεί η δυνατότητα να καταθέσει – αν το επιθυμεί – μέσω υπομνήματος ή μέσω του συνηγόρου του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαντωνίου έχει ήδη καταθέσει στην Προανακριτική ένα τρισέλιδο υπόμνημα όπου χαρακτηρίζει «συκοφαντικές» τις αιτιάσεις προς το πρόσωπό του. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης οι προτάσεις των κομμάτων για το προσχέδιο πορίσματος της Προανακριτικής. Το τελικό πόρισμα θα πρέπει να κατατεθεί στην Ολομέλεια στις 28 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα