ΚΝΕ: Η κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

ΚΝΕ: Η κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη
Συγκέντρωση φοιτητών στα Προπύλαια ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο Eurokinissi

"Δίκαια" χαρακτήρισε τα αιτήματα των φοιτητών που διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ. "Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν πρόκειται να περάσει", τονίζει.

«Η πρώτη, μαζική, δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση δόθηκε σήμερα από χιλιάδες φοιτητές, που διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα για τα αυτονόητα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΚΝΕ.

Όπως προσθέτει στη συνέχεια, «οι φοιτητές, μαζί με τις οικογένειές τους, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις συνθήκες, ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για “εξ αποστάσεως εξεταστική και διά ζώσης καταστολή” δεν πρόκειται να περάσει! Δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους για επαναλειτουργία των πανεπιστημίων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, για απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη».

«Αν πιστεύει η κυβέρνηση πως θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είναι βαθιά γελασμένη! Δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη! Θα συνεχίσουν αποφασιστικά τον αγώνα για πανεπιστήμια ανοιχτά, δημόσια και δωρεάν, που θα προωθούν τη μάθηση και την έρευνα προς όφελος του λαού και όχι την επιχειρηματική δράση και τις επενδύσεις των λίγων, για πανεπιστήμια ακαδημαϊκής ελευθερίας και έρευνας και όχι καταστολής και αυταρχισμού!» καταλήγει η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα