Κωνσταντίνος Στρατής, ένας αρχαιολόγος για την υπουργό

Κωνσταντίνος Στρατής, ένας αρχαιολόγος για την υπουργό

Η επιστροφή του στο υπουργείο Πολιτισμού είναι ένα μήνυμα προς την Λυδία Κονιόρδου πως δεν θα αποφασίζει μόνη για τα μεγάλα μέτωπα

Της Ιωάννα Κλεφτόγιαννη

Το θρίλερ του ανασχηματισμού για το υπουργείο Πολιτισμού, με τις διαδοχικές διαρροές των φαβορί (Ν. Φίλης, Δ. Σεβαστάκης, Στ. Μπένος, Χρ.Βερναρδάκης) έληξε αναίμακτα για την υπουργό Λυδία Κονιόρδου, καθώς δεν απομακρύνεται απ΄ το χαρτοφυλάκιο της. Ωστόσο, με την είσοδο του νέου υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Στρατή στη Μπουμπουλίνας, στο εξής η κ. Κονιόρδου δεν θα διαχειρίζεται τις καυτές πατάτες του Πολιτισμού ολομόναχη.

Ο αρχαιολόγος Κώστας Στρατής επιστρέφει, με ένα διάλειμμα, στο υπουργείο Πολιτισμού καθώς διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του ΥΠΠΟΑ Αριστείδη Μπαλτά, αποσπώμενος από το επιτελείο του κ. Δραγασάκη.

Την ίδια περίοδο συμμετείχε στο Δ.Σ του ΤΑΠΑ, με πρόεδρο την κ. Λούβη, όπου παρέμεινε μέχρι την καρατόμηση όλων των μελών του από την κ. Κονιόρδου το καλοκαίρι του 2017. Η επιστροφή του στο υπουργείο Πολιτισμού είναι σαφές μήνυμα προς την υπουργό πως δεν θα αποφασίζει για τα μεγάλα μέτωπα μόνη, ειδικά μετά την ατολμία και τις παλινωδίες της στο Ελληνικό και την υπόθεση της ΑΕΠΙ.

Στο μέτωπο του αμαρτωλού Ταμείου Αλληλοβοηθείας αναμένεται ο κ. Στρατής να αναλάβει τα ηνία. Κατά τη θητεία του στο υπουργείο την περίοδο Μπαλτά ασχολήθηκε με την Ακαδημία Πλάτωνος (ανέγερση του The Mall).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα