Κορονοϊός: Έλενα Ράπτη – “Εγώ σήμερα κοινώνησα και θα συνεχίσω να κοινωνώ”

Κορονοϊός: Έλενα Ράπτη – “Εγώ σήμερα κοινώνησα και θα συνεχίσω να κοινωνώ”
Έλενα Ράπτη MotionTeam

Η Βουλευτής Θεσσαλονίκης τόνισε πως "όταν υπάρχει βαθιά πίστη η Θεία Κοινωνία θεραπεύει". Αντιδρά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για δηλώσεις γιατρών σχετικά με το θέμα.

Στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, μίλησε η Βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Έλενα Ράπτη και πήρε και εκείνη μια αμφιλεγόμενη θέση σχετικά με την μετάδοση του κορονοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Η κ. Ράπτη δήλωσε πως “δεν μιλάει ως γιατρός”, πράγμα που δεν είναι άλλωστε, λέγοντας ακόμη ότι “για τους πιστούς η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού”.

“Εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ” δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ράπτη. Κλείνοντας η Βουλευτής Θεσσαλονίκης τόνισε πως “όταν υπάρχει βαθιά πίστη η Θεία Κοινωνία θεραπεύει”.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από εκείνες της λοιμωξιολόγου κ. Γιαμαρέλλου οι οποίες προκάλεσαν εύλογες αντιδράσεις.

Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας εξέφρασε την άποψη ότι οι πιστοί δεν διατρέχουν κίνδυνο κοινωνώντας και συμπλήρωσε ότι η ίδια θα κοινωνήσει κανονικά.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), προκάλεσαν εν συνεχεία οι δηλώσεις της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

“Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας. Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού – κορωνοϊού και γρίπης – γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς.

Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ότι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ότι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης. Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα