Κορονοϊός: Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες

Κορονοϊός: Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες
Οι ακτίνες του ήλιου πάνω από το άγαλμα του Χρυσόστομου στη Νέα Σμύρνη Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπροσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι εκκλησίες να παραμείνουν κλειστές και τις ημέρες του Πάσχα ενώ  ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρατείνει τα μέτρα.

«Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες» λόγω κορονοϊού ξεκαθάρισε ο πρωί της Τρίτης ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του αφού η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων, οτι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση».

Τόνισε οτι «υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας».

Ξεκαθάρισε επίσης πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρατείνει τα μέτρα. “Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους θα το κάνουμε” πρόσθεσε συμπληρώνοντας πως “είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε 3 με 4 εβδομάδες¨.

Τη Δευτέρα, μετά τη μεσοβέζικη λύση της Ιεράς Συνόδου που αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτές τις εκκλησίες για την κυριακάτικη λειτουργία η κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα