Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοινή εμφάνιση με σαφές μήνυμα

Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοινή εμφάνιση με σαφές μήνυμα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής Eurokinissi

Ο πρώην και ο νυν πρωθυπουργός θα μιλήσουν σε εκδήλωση με αφορμή τα “γενέθλια” της ΝΔ, στον απόηχο και της συμφωνίας με τη Γαλλία, με στίγμα ενότητας

Η εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Καραμανλής στις 13 Οκτωβρίου με αφορμή την 47η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, θα αποτελέσει αφορμή για μία κοινή εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με μηνύματα για τα εθνικά θέματα και εσωκομματικούς συμβολισμούς.

Καραμανλής και Μητσοτάκης έχουν συνεννοηθεί και προσωπικά για την εκδήλωση, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ, το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος επιθυμούσε ιδίως μία ασπίδα για την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία. Ο πρώην πρωθυπουργός και ο νυν πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθούν στο πλαίσιο αυτό και στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Ο κ. Καραμανλής γενικότερα αναμένεται να εστιάσει στα εθνικά θέματα, αλλά και να αναφερθεί στη ΝΔ ως μία δύναμη μετριοπάθειας και ενότητας.

Η ενότητα της ίδιας της ΝΔ όμως θα είναι και ο συμβολισμός της εκδήλωσης, ιδίως στον απόηχο της τελευταίας επίθεσης του έτερου πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά του κ.Μητσοτάκη περί “ποταμοποίησης” της παράταξης. Αλλά και καθώς παρά τις συνεχείς διαψεύσεις του πρωθυπουργού, που επιχείρησε πάλι να κλείσει το θέμα στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, άπαντες στη ΝΔ θεωρούν ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές το 2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα