Κοτζιάς για το προσφυγικό: Δεν οφείλει μόνο η Ελλάδα απαντήσεις

Συνάντηση του υπουργού Εξωυτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόσκι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του υπουργού Εξωυτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόσκι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι αποφάσεις που έχουμε λάβει στην ΕΕ και οι οποίες δεν εφαρμόζονται", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς

Ευθύνες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις διαστάσεις που έχει πάρει το προσφυγικό θέμα, επέρριψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από το Άμστερνταμ, όπου το Σάββατο ολοκληρώθηκε η άτυπη συνάντηση Gymnich των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

"Σήμερα, είχαμε μια συζήτηση για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση καταρχάς ανάμεσα στα υποψήφια προς ένταξη κράτη-μέλη των Δυτ. Βαλκανίων και στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στο διάδρομο των Δυτικών Βαλκανίων. Το θέμα αυτό, άλλωστε, αποτέλεσε και το αποκλειστικό ζήτημα κατά τη συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ και των ομολόγων τους από τα υποψήφια προς ένταξη κράτη. Τονίσαμε με έμφαση  ότι είναι αναγκαίο τα σύνθετα προβλήματα να βρουν σύνθετες λύσεις και για το σκοπό αυτό πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι αποφάσεις που έχουμε λάβει σε σειρά συναντήσεων και οι οποίες δεν εφαρμόζονται", δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Και πρόσθεσε: "Από πλευράς μας, κατέστη σαφές προς όλους ότι δεν οφείλει μόνο η Ελλάδα απαντήσεις. Απαντήσεις οφείλουν, επίσης, όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διότι δεν έχει ακόμη δοθεί στην Ελλάδα η αναγκαία βοήθεια, η οποία προβλέπεται στις αποφάσεις όλων των συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα".

Την Παρασκευή οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζήτησαν για το μέλλον της αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ευρώπη και για τις σχέσεις με το Ιράν, μετά την πρόσφατη άρση των κυρώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network