Κουμουτσάκος καλεί Μουτζούρη να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον πρωθυπουργό

Κουμουτσάκος καλεί Μουτζούρη να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον πρωθυπουργό
O αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Κουμουτσάκος Eurokinissi

"Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στα συνοριακά νησιά της χώρας να υπάρχουν τοπικοί άρχοντες με τη συμπεριφορά του κ. Μουτζούρη" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον πρωθυπουργό, «προκειμένου να δείξει ότι κατανοεί τη δική του αρνητική συνεισφορά, γιατί έχει γίνει μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης» κάλεσε τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στα συνοριακά νησιά της χώρας να υπάρχουν τοπικοί άρχοντες με τη συμπεριφορά του κ. Μουτζούρη», παρατήρησε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «ο κ. Μουτζούρης πρέπει να κατανοήσει ότι και η συγκυρία είναι τόσο δύσκολη, αλλά και το γεγονός ότι είναι περιφερειάρχης σε συνοριακή περιοχή της χώρας επιβάλλουν μια στοιχειώδη σοβαρότητα». Επίσης, τον κατηγόρησε για συνεχή καλλιέργεια «έντασης και δηλητηριασμού της κοινωνίας».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αποστολή των ΜΑΤ στα νησιά, ο κ.Κουμουτσάκος απάντησε: «όταν πάνε οι τοπικοί άρχοντες και άλλοι παράγοντες και φιτιλιάζουν τις τοπικές κοινωνίες, είχε δημιουργηθεί ήδη μια ένταση. Έπρεπε λοιπόν η κυβέρνηση να λειτουργήσει προδραστικά προστατεύοντας την απόφασή της».

Τέλος, ο άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «φέρει μαζί του τις αμαρτίες ενός βεβαρημένου παρελθόντος». «Παραλάβαμε ένα σύστημα σε διάλυση και πάνω σε αυτό ήρθε η πολιτική της Τουρκίας και κορύφωσε τις ροές μεταξύ Ιουλίου- Οκτωβρίου. Πήραμε υπερχειλισμένα κέντρα στη Μόρια, σε απάνθρωπες ήδη καταστάσεις, πήραμε μηδενικές επιστροφές στην Τουρκία, πήραμε ένα υπουργείο διαλυμένο, πήραμε μια κουλτούρα μηδενικών επιστροφών και 75 χιλιάδες εκκρεμότητες σε αιτήσεις ασύλου», ανέφερε ο κ. Κομουτσάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα