Κουρουμπλής για τη συνάντηση με τον Αμβρόσιο: “Η Δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη”

Κουρουμπλής για τη συνάντηση με τον Αμβρόσιο: “Η Δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη”
Ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής Nikos Libertas / SOOC

O Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε στο News24/7 για τη συνάντησή του με τον Αμβρόσιο. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε την επιλογή του να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι "κατά των αποκλεισμών".

Η συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών.

Είναι γνωστό ότι ο εν λόγω μητροπολίτης έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές ρατσιστικό λόγο (έχει άλλωστε καταδίκη γι’ αυτό) ενώ έχει εκφραστεί με βαριές κουβέντες ακόμη και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Εντοπίσαμε τον κ. Κουρουμπλή σε προεκλογική εκδήλωση και τον ρωτήσαμε πώς προέκυψε αυτή η συνάντηση: “Εγινε στο γηροκομείο του Αγίου Χαραλάμπους. Τον συνάντησα εκεί. Να μην τον δω;”

Οταν του θέσαμε τη διάσταση των κατά καιρούς ρατσιστικών παραληρημάτων του Αμβρόσιου, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Εγώ διαφωνώ περισσότερο από όλους με τον Αμβρόσιο και του το έχω πει. Αλλά πήγα εκεί και ήταν και ο ίδιος. Να ξέρετε ότι η δημοκρατία είναι πιο μεγαλόψυχη και από τους ιεράρχες και έχει πολύ μεγάλη ανοχή”.

Την αξίζει την ανοχή ο κ. Αμβρόσιος ήταν η επόμενη ερώτηση: “Εγώ σαν άνθρωπος έχω μία συγκεκριμένη λογική. Είμαι κατά των αποκλεισμών και υπέρ της ανοχής. Μου λέτε ότι έχει εκφραστεί με βαριά λόγια για τον Πρωθυπουργό. Ποτέ ο κ. Τσίπρας δεν μου έχει κάνει την παραμικρή νύξη γι’ αυτούς που κατά καιρούς τον έχουν προσβάλλει. Ούτε για τον Αμβρόσιο. Δείχνει μία γενναιότητα”.

Ο κ. Κουρουμπλής κατέληξε ως εξής: “Η ανοχή να ξέρετε ότι βάζει προβληματισμούς στον άλλον. Και μάλιστα μεγαλύτερους από ότι είχε πιο πριν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version