Masterchef: Ο πιο σύντομος αρχηγός της ιστορίας του διαγωνισμού

Διαβάζεται σε 5'
Masterchef: Ο πιο σύντομος αρχηγός της ιστορίας του διαγωνισμού
Η Μεγάλη Εβδομάδα του Masterchef αναμένεται πολλά υποσχόμενη. Glomex

Το Masterchef της Mεγάλης Δευτέρας δείχνει πως η εβδομάδα αυτή θα είναι των παθών και για τους 10 παίκτες που έχουν απομείνει στον διαγωνισμό.

Με το καλωσόρισμα των 10 διαγωνιζομένων που έχουν απομείνει στο φετινό Masterchef στη Μεγάλη Εβδομάδα, οι κριτές ρώτησαν αν είναι όλοι ευχαριστημένοι με τις ομάδες (μπριγάδες) τους και αν θέλουν να αλλάξουν αρχηγό. Ο Νίκος ενημέρωσε πως παραιτείται και δίνει το pin του στον Χρήστο που απέκτησε ένα χαμόγελο, το οποίο έφτανε μέχρι τα αυτιά.

Του «κόπηκε» λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Οι κριτές κάλεσαν τους αρχηγούς της περασμένης εβδομάδας, Νίκο και Μάριο να παραδώσουν το pin του αρχηγού και μετά ανακοίνωσαν ότι η Χριστίνα, ως νικήτρια του Silver Award θα γινόταν ξανά αρχηγός. Θα επέλεγε χρώμα μπριγάδας και τον άλλον αρχηγό.

Διάλεξε τον Ηλία που είχε το μεγαλύτερο καημό να πάρει αυτήν τη θέση. Εκείνος την ευχαρίστησε ‘αρπάζοντας’ στους γκρι τον κολλητό της, Μάριο.

Η ελεύθερη σχέση του διαγωνισμού

Οι κριτές ρώτησαν για αυτόν τον νέο ‘έρωτα’ και ο Κύπριος που πια νιώθει άνετα, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι μιλάει περισσότερο -αλλά και όσα λέει και αιφνιδιάζουν τους συμπαίκτες του, αφού τον είχαν συνηθίσει αμίλητο- σχολίασε «κάτι έχει πάθει μαζί μου, τελευταία».

Ο Κουτσόπουλος του είπε «έχω καταλάβει πως μαζί δεν κάνετε και χώρια δεν μπορείτε» με τον παίκτη να εξηγεί «εγώ μπορώ μακριά από τον Ηλία. Ο Ηλίας δεν μπορεί μακριά μου. Είναι σαν αυτό που λέμε ‘ελεύθερη σχέση’. Ο ένας νομίζει ότι είναι σε σχέση και ο άλλος είναι ελεύθερος».

Η Χριστίνα διάλεξε το μπορντό χρώμα και πριν πάρει τους δυο πρώτους παίκτες, εξήγησε πως θα σεβαστεί την επιθυμία να κρατήσει μαζί όσους ήταν γκρι στη Silver Week. Κάλεσε τους Νίκο και Χρήστο, με τον Ηλία να ‘σπάει’ την παρέα, φωνάζοντας τον Κώστα. Ο Χρήστος σχολίασε επ’ αυτού «ο Ηλίας κράτησε το λόγο του, όπως… ποτέ», καθώς τακτικά άλλα λέει τη μια μέρα, άλλα την άλλη -υγεία να υπάρχει.

 Όταν δοκιμάστηκαν οι γυψοσανίδες μας

Εν τοιαύτη περιπτώσει, έγιναν γκρι οι Ηλίας, Κώστας, Μάριος, Άνχελ και Γιάννης Κ. και μπορντό οι Χριστίνα, Χρήστος, Σοφοκλής, Νίκος και Λευτέρης.

Ως ζητούμενο της εβδομάδας ορίστηκαν τα νηστίσιμα, με τον Ηλία να ορίζει τη μονομαχία του Γιάννη Κ. με τον Λευτέρη. Σε cue ο πρώτος σχολίασε πως «ο Λευτέρης έχει καλό vibe».

Οι γυψοσανίδες στα σπίτια των τηλεθεατών που παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα το Masterchef δοκιμάστηκαν, καθώς πριν ένα μήνα είχε ξεσπάσει τεράστιος καβγάς, με τον Κούρτογλου να κατηγορεί τον «έχει καλό vibe» πως έβαζε στο πλατό σκονάκια με συνταγές.

Το πινγκ πονγκ φράσεων Κοντιζά-Γιάννη Κ.

Kατά τη μαγειρική, οι σεφ πέρασαν από τους πάγκους για τα κλασικά τετ α τετ και σε μια δεύτερη ένδειξη ότι κάτι έχει συμβεί και έχει αλλάξει άρδην συμπεριφορά, ο Γιάννης Κ. είχε ετοιμάσει να πει μια φράση του Νίτσε. Παράκουσε κάτι που είπε ο Κουτσόπουλος («κρυφάκουσα κάτι που είπατε πριν, για τον Νίτσε»), με τον σεφ να του λέει πως έκανε λάθος και τον Κοντιζά να λέει «νομίζω ότι σου έκοψε τη φόρα ο Κουτσόπουλος. Κάτι ήθελες να πεις και θα σου δώσω την πάσα και θα σου πω ότι ‘η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή’, λέει ο Φρίντριχ».

Ο Γιάννης έκανε δεν άκουσε το όνομα και είπε ό,τι είχε ετοιμάσει: Ήταν το «ο Νίτσε λέει πως δεν μπορείς να γεννήσεις ένα αστέρι αν δεν κουβαλάς μέσα σου το χάος».

Ο Κοντιζάς τον ρώτησε αν είναι αυτοαναφορικό, με τον διαγωνιζόμενο να εξηγεί «αναφέρομαι σε αυτό που μου είπατε» και τον Κουτσόπουλο να καταλήγει στο «όταν πας να κάνεις τον έξυπνο και δεν ξέρεις κάτι, κλείνεις πάντα με έναν Κοέλιο!».

Ο Κοντιζάς επέλεξε το «χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν ένα λάθος και για να το γυρίσουμε στο μαγειρικό θα σου πω ότι ‘το ίδιο νερό που σφίγγει ένα αβγό, μαλακώνει μια πατάτα’». Το μπαλάκι πήγε στο γήπεδο του Γιάννη που το επέστρεψε με το «να ‘χαμε να λέγαμε, να ‘χαμε να πούμε. Οι χήρες κονομιούνται και τα ορφανά πορεύονται».

Κάπου εκεί ήλθε το φυσικό τέλος της άτυπης κόντρας, για το καλό όλων.

Πριν αρχίσει η παρουσίαση των πιάτων στους κριτές, έγινε γνωστό πως η Χριστίνα είχε αποχωρήσει λόγω αδιαθεσίας. Το πιάτο της το πήγε στους Κουτσόπουλο και Κοντιζά (ναι, και οι κριτές είχαν απουσία -τον Ιωαννίδη) ο Χρήστος, με τους σεφ να του λένε πως είναι το καλύτερο πιάτο που τους έχει πάει ποτέ «απλά είναι άλλου».

Εκείνος αντεπιτέθηκε παρουσιάζοντας στα κυπριακά την παρασκευή της -Κύπριας- Χριστίνας, πριν βγάλει τις σημειώσεις του με τα υλικά, από την τσέπη του (γίνεται συνειδητή προσπάθεια να αποφευχθεί η λέξη ‘σκονάκι’).

Εν πάση περιπτώσει, ο Λευτέρης νίκησε τον Γιάννη Κ. και αφιέρωσε τη νίκη στη Χριστίνα που για πρώτη φορά στο διαγωνισμό τον έκανε ‘μπορντό’ και ο Νίκος επικράτησε του Μάριου, με τον Σοφοκλή να κάνει το 3-0, νικώντας τον Άνχελ.

Οι γκρι οδηγήθηκαν σε ψηφοφορία και σε νέα ανακυβίστηση, ο Ηλίας ψήφισε τον Μάριο ενώ του είχε πει ότι θα ψηφίσει τον Γιάννη Κ. που ψιλοξεχάστηκε και έγινε ο παλιός του εαυτός, όταν τον ψήφισε ο Άνχελ («καλά κάνει και με ψηφίσει. Θα ήθελα να τον πετύχω στον τάκο και να τον πετάξω έξω»).

Στο τέλος της διαδικασίας, ο πρώτος υποψήφιος για αυτήν την εβδομάδα ήταν ο Μάριος. Αναδείχθηκε με ψήφο του Κώστα που αναδεικνύεται σε νέος πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής του Masterchef.

Όπως αποκαλύπτει το trailer, από τη σημερινή δοκιμασία θα προκύψουν δυο υποψήφιοι, όπως οδηγούμαστε στους 9 του διαγωνισμού όπου βρίσκεται ήδη μόνο η Χριστίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα