Κουτσούμπας: Να σταματήσει το έγκλημα ενάντια στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ
Συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, Παρασκευή 10 Μαΐου 2024. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

“Να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα ενάντια στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ” και “να κατέβει η κατάπτυστη πλατφόρμα της ΔΥΠΑ”, ζητά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Απαιτούμε να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα ενάντια στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Ο κ. Μητσοτάκης να τηρήσει τις υποσχέσεις του για συνέχιση του διαλόγου με τους εργάτες για να βρεθεί βιώσιμη λύση. Φτάνει πια η κοροϊδία, τα φτηνά κόλπα, η εξαπάτηση των εργαζομένων. Εδώ και τώρα να κατέβει αυτή η κατάπτυστη πλατφόρμα που ανέβασε με εντολή του υπουργείου Εργασίας η ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ, που θεωρεί τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ απολυμένους και βεβαίως να γίνει ανανέωση των συμβάσεων, οι συμβάσεις να γίνουν αορίστου χρόνου για να μην έχουμε συνέχεια αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο Εργασίας.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ έχει παταγωδώς αποτύχει, το ξέρει όλος ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι έχουν συγκεκριμένη πρόταση που ανοίγει την προοπτική της ανάπτυξης για τη ΛΑΡΚΟ, για τους εργαζόμενους της, για την οικονομία, για τη κοινωνία, σε όφελος της χώρας μας, της πατρίδας μας και των εργαζομένων. Αυτό είναι η λύση και σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στους αγώνες. Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε στιγμή. Θα πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα με τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και τους εργαζόμενους μέσα στη δουλειά τους», τόνισε καταλήγοντας ο Δ. Κουτσούμπας.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα