Κουτσούμπας: “Οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί”

Κουτσούμπας: “Οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί”
Στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της δικτατορίας της 21ης Απριλίου κατέθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο κτηριο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ Eurokinissi

Στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της δικτατορίας της 21ης Απριλίου κατέθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας πως η Ελλάδα βιώνει σήμερα, υπό διαφορετικές συνθήκες, μία νέα εκδοχή βαρβαρότητας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε την Τρίτη, στο πλαίσιο της 53ης επετείου από την επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, στεφάνι στο ΕΑΤ – ΕΣΑ, που υπήρξε τόπος βασανιστηρίων για εκατοντάδες αγωνιστές.

Eurokinissi

Τιμάμε τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα, βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα. Σήμερα σε ιδιαίτερες, διαφορετικές οπωσδήποτε συνθήκες, βιώνουμε μια νέα εκδοχή της βαρβαρότητας.

Στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο η γύμνια του συστήματος της δικτατορίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων. Μένουμε γεροί, μένουμε δυνατοί, όρθιοι. Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί”, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Eurokinissi

“Τιμούμε σήμερα όλους όσοι πιάστηκαν την πρώτη μέρα πριν 53 χρόνια στις 21 Απρίλη 1967 και εξορίστηκαν στη Γυάρο, αλλά και όλους εκείνους οι οποίοι διώχθηκαν, συνελήφθησαν, δικάστηκαν, καταδικάστηκαν, βασανίστηκαν και αυτές τις εκατοντάδες, χιλιάδες αγωνιστές που πέρασαν και από το ΕΑΤ-ΕΣΑ και από όλους τους τόπους των βασανιστηρίων”, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 67-74, Σπύρος Χαλβατζής.

“Στις σημερινές συνθήκες, στις συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού, στις συνθήκες όπου βασανίζονται εργάτες, εργαζόμενοι με διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις, σε όλους αυτούς που στέκονται όρθιοι.

Eurokinissi

Και είμαστε σίγουροι ότι όπως τότε έτσι και σήμερα θα μείνουν όρθιοι οι εργαζόμενοι, όρθιοι οι αγωνιστές για όλα όσα μας προετοιμάζουν για το αύριο. Να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε”, κατέληξε ο Σ.Χαλβατζής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα