Κουμουτσάκος: Οι λάθος εκτιμήσεις αφήνουν την χώρα εκτεθειμένη

O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος
O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος EUROKINISSI

Τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου προτείνει, σε συνέντευξή του τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας

Τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου προτείνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έστελνε ένα σημαντικό μήνυμα, αλλά και θα αποτελούσε σοβαρό βήμα ουσίας για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών Αθήνας-Λευκωσίας σε πολλά επίπεδα.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος επαναφέρει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη θέσπιση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για το οποίο τονίζει πως θα πρέπει να είναι ολιγάριθμο και απευθείας υπαγόμενο στον πρωθυπουργό της χώρας προσθέτοντας πως τα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής απαιτούν υπερκομματική- εθνική προσέγγιση.

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτηρίζει την στρατηγική της Τουρκίας ως "στρατηγική έντασης", επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση εδώ και καιρό έχει προχωρήσει σε λανθασμένες εκτιμήσεις σχετικά με τις προθέσεις της 'Αγκυρας. "Λανθασμένες εκτιμήσεις δεν μπορούν να οδηγήσουν σε σωστές πολιτικές. Όμως, τα πράγματα είναι σοβαρά και οι λάθος εκτιμήσεις και πολιτικές αφήνουν τη χώρα εκτεθειμένη", λέει χαρακτηριστικά.

Κάνοντας μάλιστα λόγο για επιπόλαιες κινήσεις της Αθήνας ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης τεράστιο έλλειμμα συντονισμού.

SHARE:

24Media Network