"Κουράγιο για να βγείτε από τα δύσκολα"

ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόιερ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόιερ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και τον πρώην υπουργό Παιδείας της Γαλλίας συνάντησε ο Κ. Παπούλιας

"Πέραν της λιτότητας χρειάζεται στην Ελλάδα απασχόληση, ανάπτυξη και καινοτομία", σημείωσε ο Β. Χόγιερ, ενώ με το Γάλλο πρώην υπουργό Παιδείας, Ζακ Λανγκ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θυμήθηκε τη Μελίνα Μερκούρη.

"Αν ζούσε ακόμη, θα μπορούσε να βρει τις κατάλληλες λέξεις. Και θα έλεγε σε όλους μας "κουράγιο". Τώρα θα παλέψουμε και θα βγούμε απ΄ αυτές τις δυσκολίες", είπε ο Γάλλος πρώην υπουργός για τη "μεγάλη Μελίνα, την όμορφη Μελίνα", όπως την αποκάλεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον κ. Χόγιερ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αφού τον ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κάνει για να ενισχύσει την Ελλάδα σ΄ αυτή τη δύσκολη στιγμή, του είπε "μου έχει εντυπωθεί στο μυαλό το Marshall Plan".

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται στις προτάσεις που προσκόμισε ο κ. Χόγιερ στον κ. Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας εξέφρασε τη συμπάθειά του "στον αγώνα που κάνει ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα", ενώ πρότεινε να υπάρξουν παράλληλα και προγράμματα ανάπτυξης.

SHARE:

24Media Network