Κουτσούμπας: Τα νοικοκυριά αντιμέτωπα με “βουνό φόρων”, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταβάλλουν μόνο 6%

Κουτσούμπας: Τα νοικοκυριά αντιμέτωπα με “βουνό φόρων”, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταβάλλουν μόνο 6%
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας Eurokinissi

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει στον λαό ότι "είναι μοιραίο να ζει όπως ζει για πολλά ακόμα χρόνια". Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών.

Τα νοικοκυριά είναι αντιμέτωπα με ένα «βουνό φόρων», ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταβάλουν μόνο το 6% των φόρων τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας για τον Προϋπολογισμό του 2019. Ο Δ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει στον λαό ότι «είναι μοιραίο να ζει όπως ζει για πολλά ακόμα χρόνια» και να πανηγυρίζει που δεν έρχονται χειρότερα μέτρα, όπως στην περίπτωση των συντάξεων που δεν περικόπηκαν περαιτέρω, ενώ έχει ήδη κοπεί το ένα τρίτο της κύριας κι η μισή επικουρική.

«Τι θα αλλάξει στην μεταμνημονιακή περίοδο;» αναρωτήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας θέτοντας το ερώτημα αν θα αυξηθούν οι συντάξεις κι οι δημόσιες δαπάνες ή θα μειωθούν οι φόροι. Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι στον Προϋπολογισμό του 2019 «παραμένει το σύνολο των μνημονιακών μέτρων» παρατηρώντας ότι προβλέπεται μόνο ένα δισ. ευρώ για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτος, ενώ το πλεόνασμα θα φτάσει τα επτά δισ. ευρώ.

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφο» το επιχείρημα ότι επανήλθαμε σε σταθερή ανάπτυξη κάνοντας αναφορά στις τράπεζες. Μιλώντας για «γίγαντες με πήλινα πόδια», ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών με κρατικά χρήματα και πολλαπλασιασμό των κατασχέσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα