Δ. Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο για το Λύκειο έχει αντιδραστικό χαρακτήρα, πάρτε το πίσω

Δ. Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο για το Λύκειο έχει αντιδραστικό χαρακτήρα, πάρτε το πίσω
Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Eurokinissi

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι από τις αλλαγές που γίνονται ευνοούνται μόνο οι ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων φροντιστηρίων, καθώς το Λύκειο μετατρέπεται σε «αρένα ανταγωνισμού»

«Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για το Λύκειο» κάλεσε την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας καταλογίζοντας στο νομοσχέδιο «αντιδραστικό» χαρακτήρα. Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι μόνο οι ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων φροντιστηρίων ευνοούνται από τις νέες αλλαγές που μετατρέπουν το Λύκειο σε «αρένα ανταγωνισμού».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ακόμα ότι αποτελεί «σύγχρονη ανάγκη» οι πτυχιούχοι να εργάζονται στο αντικείμενο που σπούδασαν, ενώ τόνισε ότι οι γονείς των μαθητών έχουν κουραστεί να βάζουν το χέρι στην τσέπη για την εκπαίδευση των παιδιών τους κι οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τους «τροχονόμους επιδόσεων.»

Ο Δ. Κουτσούμπας πρότεινε έναν διαφορετικό τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με πολλαπλές επιλογές προτίμησης, δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας και κατοχύρωση βαθμολογίας μαθημάτων για τις επόμενες χρονιές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version