Κριτική Μπακογιάννη στην κυβέρνηση για ΕΝΦΙΑ και σύμφωνο συμβίωσης

Κριτική Μπακογιάννη στην κυβέρνηση για ΕΝΦΙΑ και σύμφωνο συμβίωσης
ΑΘΗΝΑ-ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

"Εκτός τόπου και χρόνου", χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη τον ΕΝΦΙΑ. Τι δήλωσε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων

Μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ζήτησε η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στον Realfm 97,8.

Η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ως φόρο “εκτός τόπου και χρόνου” και σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης 1,5 δισ. ευρώ.

“Πρέπει να επιτευχθεί καταρχήν. Εχουμε μία εμπειρία από έναν ΕΝΦΙΑ που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επιβεβαιώθηκε από τον ΕΝΦΙΑ, έτσι όπως εφαρμόστηκε, τα έσοδα τα προσδοκώμενα είναι κατά 1,5 δισ. περισσότερα από αυτά τα οποία εγγράφονται στον προϋπολογισμό, άρα αυτό από μόνο του καθιστά αναγκαία μία προσαρμογή στα νούμερα του ΕΝΦΙΑ”.

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για διορθώσεις για λόγους δικαιοσύνης και αναπτυξιακούς και πρόσθεσε ότι  εάν νοικιάζεις το ιατρείο σου δικαιούσαι έκπτωση για το ενοίκιο, ενώ αν το αγοράσεις πληρώνεις φόρο.

Αναφερόμενη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε ότι η αστική συμβίωση και το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων δεν έχουν καμία σχέση με το γάμο.

“Είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ήρα με το στάχυ” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Αντιδρούν κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ. Αυτοί που είναι μαζί μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης συμφωνούν όλοι. Σεβαστές όλες οι απόψεις εγώ εκφράζω δική μου και επειδή είμαστε στο Συμβούλιο της Ευρώπης ξέρουμε ότι είναι δικαίωμα να συμβιώσεις με όποιον θες, η οικογένεια είναι διαφορετικό πράγμα”.

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινο δικαίωμα και δε δικαιούται κανείς να το στερήσει από Έλληνα πολίτη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να φέρει το σύμφωνο συμβίωσης στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν συμφωνίας Μαξίμου Εκκλησίας (υπήρξε και επικοινωνία Σαμαρά Ιερώνυμου) αποφασίστηκε το αντιρατσιστικό να κατατεθεί χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης.

Σε ερώτηση για την υγεία του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι αναμένεται την Τετάρτη να πάρει εξιτήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα