Κύκλοι ΠτΔ: Το ΥΠΕΞ μας ενημέρωσε ότι το όνομα του κ. Αποστολόπουλου δεν είναι πια στη λίστα

Κύκλοι ΠτΔ: Το ΥΠΕΞ μας ενημέρωσε ότι το όνομα του κ. Αποστολόπουλου δεν είναι πια στη λίστα
Εξωτερική άποψη του Προεδρικού Μεγάρου. Eurokinissi

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι εφάρμοσαν κατά γράμμα το σχετικό για τις παρασημοφορήσεις νόμο που προβλέπει ότι οι επιλογές ανήκουν στο ΥΠΕΞ.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εφαρμόσει το νόμο στην περίπτωση των παρασημοφορήσεων. Αυτό αναφέρουν κύκλοι της προεδρίας με αφορμή που έχει προκύψει με τη μη παρασημοφόρηση του διασώστη προσφύγων Ιάσωνα Αποστολόπουλου.

Συγκεκριμένα οι πηγές της προεδρίας ανέφεραν ότι εφαρμόστηκε κατά γράμμα ο 106/1975 (το άρθρο 1 ιδιαίτερα) όπως γίνεται κάθε χρόνο στη μεταπολιτευτική περίοδο.

Τα άτομα προς παρασημοφόρηση ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην αρχική λίστα που δόθηκε βρισκόταν και το όνομα του Ιάσωνα Αποστολόπουλου.

Εν συνεχεία όμως, το βράδυ της Παρασκευής η προεδρία ενημερώθηκε από το ΥΠΕΞ ότι το όνομα του Ιάσωνα Αποστολόπουλου έχει βγει από το λίστα (και ενώ του είχε ήδη αποσταλλεί πρόσκληση να δώσει το παρών στη σημερινή γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας).

Η Προεδρία, ως όφειλε, απέστειλε με ορθή επανάληψη τη νέα λίστα και προχώρησε και στη σχετική διόρθωση στην ιστοσελίδα της.

Το ερώτημα πάντως παραμένει: Ποιος και ποια κριτήρια παρενέβη εκθέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μία μάλιστα τόσο εμβληματική ημέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα