Ακύρωσαν παρασημοφόρηση διασώστη προσφύγων από την ΠτΔ -Σάλος και για τα tweet Μπογδάνου

Ακύρωσαν παρασημοφόρηση διασώστη προσφύγων από την ΠτΔ -Σάλος και για τα tweet Μπογδάνου
facebook

Το Πανελλήνιο έμαθε ότι η παρασημοφόρηση του διασώστη προσφύγων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα προχωρήσει από...tweet του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Εκθετο το ΥΠΕΞ, ερωτήματα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πολύ μεγάλα ερωτήματα, κυρίως για το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκύπτουν από τη διαχείριση του θέματος της παρασημοφόρησης του Ιάσωνα Αποστολόπουλου, διασώστη προσφύγων στο Αιγαίο.

Ο κ. Αποστολόπουλος είχε λάβει πρόσκληση από την Προεδρία της Δημοκρατίας για να δώσει το παρών στο Προεδρικό Μέγαρο το Σάββατο κατά τη γιορτή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της τελετής θα ανακοινωθούν επίσημα και τα ονόματα όσων θα λάβουν παράσημο μετά από σχετικές προτάσεις του Υπουργείου Εξωτερικών.


Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος ενημέρωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι τελικά ο κος Αποστολόπουλος δεν θα είναι μεταξύ των τιμώμενων προσώπων που θα λάβουν παράσημο. Συνόδευσε δε την ανάρτησή του με επικριτικά σχόλια για τις απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει ο διασώστης!

Εν συνεχεία,και μετά από σχόλιο αναγνώστη, ο κος Μπογδάνος επιβεβαίωσε ότι “έγιναν τα δέοντα” ενώ αργότερα, με νέο tweet, προχώρησε και σε…μαθήματα Δημοκρατίας.

Ποια ήταν τα δέοντα; Η ενημέρωση του κου Αποστολόπουλου από το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά τα μεσάνυχτα (!) και από το τηλέφωνο ότι τελικά δεν θα παρασημοφορηθεί! Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κος Αποστολόπουλος με δηλώσεις του στον ιστότοπο tvxs.gr.

Στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας πράγματι το όνομα του κ. Αποστολόπουλου δεν αναφέρεται μεταξύ αυτών που θα λάβουν παράσημο.

Και το κύριο ερώτημα είναι το εξής: Ποιος, με ποια κριτήρια και ποιο λόγο έβγαλε το διασώστη από τον κατάλογο. Και επίσης: Ενημερώθηκε για την αλλαγή της τελευταίας στιγμής η Προεδρία της Δημοκρατίας;

Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το οποιοδήποτε σχόλιο από την πλευρά της Προεδρίας εκτός από το παρακάτω tweet.

Το απόγευμα του Σαββάτου κύκλοι της Προεδρίας σημείωναν ότι “δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να εφαρμόσουμε την κείμενη νομοθεσία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα