Κυπριακό: Αιχμές Κοτζιά κατά Έιντε

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ---ΔΗΛΩΣΕΙΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ---ΔΗΛΩΣΕΙΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Δεν πρέπει να υιοθετεί κινδυνολογίες που προαναγγέλλουν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου ως επιχείρημα για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών

Η φράση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Έσπεν Μπαθ Έιντε ότι "η καλύτερη αποφυγή θερμού επεισοδίου είναι η επανέναρξη των συνομιλιών" πυροδότησε αντιδράσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στην Λευκωσία.

Ο Νίκος Κοτζιάς άφησε αιχμές κατά του Έιντε τον οποίο συνάντησε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών λέγοντας ότι δεν πρέπει να υιοθετεί κινδυνολογίες που προαναγγέλλουν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου ως επιχείρημα για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας σε αυστηρό τόνο: "Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν γιατί είναι προς όφελος όλου του κυπριακού λαού. Γιατί ένα καλό, δημιουργικό τέλος, θα ωφελήσει και τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους, καθώς και τις τρεις μικρές μειονότητες πάνω στο νησί. Διότι προσβλέπουμε και υποστηρίζουμε τη λύση του Κυπριακού. Αλλά προσβλέπουμε σε μια λύση, όχι επειδή κάποιοι μας απειλούν, αλλά ίσα-ίσα, λύση του Κυπριακού σημαίνει ότι κάποιοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να απειλούν. 'Αρα, δεν είναι καλό να υιοθετούνται ως επιχείρημα από οποιαδήποτε πλευρά τέτοιου είδους απειλές”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαβεβαιώσεις Έιντε ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για το Κυπριακό

SHARE:

24Media Network