Κυβέρνηση: Θωρακισμένη η χώρα και απέναντι σε ρωσική υβριδική επίθεση στις εκλογές

Κυβέρνηση: Θωρακισμένη η χώρα και απέναντι σε ρωσική υβριδική επίθεση στις εκλογές
istock

Ο Γ. Οικονόμου ρωτήθηκε για τα σενάρια που διακινούνται περί ανησυχίας για παρέμβαση της Ρωσίας στις εθνικές εκλογές της χώρας.

Έτοιμη για όλα δηλώνει η κυβέρνηση, η οποία αφήνει να αιωρείται η υπόνοια περί… “ρωσικού δακτύλου” εν όψει των επόμενων εθνικών εκλογών στη χώρα μας. 

Ερωτηθείς εάν πράγματι η κυβέρνηση φοβάται ρωσική “υβριδική επίθεση” στις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καταρχήν εστίασε στις πληροφορίες από ΗΠΑ ότι υπήρξε απόπειρα άσκησης πολιτικής επιρροής με γενναία χρηματοδότηση από τη Ρωσία το 2014 σε 24 χώρες. 

“Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, δεδομένου ότι στη χώρα μας έχουμε ήδη ένα γεγονός δίωξης Ρώσου ολιγάρχη που με 10 εκατ. ευρώ επιχείρησε να χτίσει τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα”, δήλωσε ο κ.Οικονόμου και πρόσθεσε: 

“Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο καθένας να σχεδιάσει και τι συνθήκες αστάθειας σκοπεύει να δημιουργήσει. Η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη για να αντιμετωπίσει τέτοιες απειλές”. 

Ερωτηθείς πάντως εάν η κυβέρνηση έχει στοιχεία ότι μεταξύ των 24 αυτών χωρών είναι και η Ελλάδα, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι δεν έχει κάτι περισσότερο αυτή την ώρα.

Διέψευσε όμως τα σενάρια για ψηφοφορία με ηλεκτρονικά μέσα στις επόμενες εκλογές, ξεκαθαρίζοντας: “Θα κάνουμε εκλογές, όπως κάναμε πάντοτε και όπως ήταν ασφαλείς πάντα, θα είναι και τώρα”. 

Κληθείς τέλος να σχολιάσει πληροφορίες για χρηματοδότηση απο ρωσικά κέντρα των συλλαλητηρίων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, στα οποία συμμετείχε και η ΝΔ, καθώς και τις σχέσεις του κυβερνώντος κόμματος στο παρελθόν με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ηγέτες στην Ευρώπη και η ΝΔ από τα πρώτα κόμματα στην Ευρώπη που με τάχθηκαν με μεγάλη σαφήνεια απέναντι στον αναθεωρητισμό της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και ότι δέχθηκε κριτική για αυτό, ενώ όπως σχολιασε “ορισμένοι τότε ήθελαν ίσες αποστάσεις και τους πήρε χρόνο να τοποθετηθούν.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα