Κυβερνητικές πηγές για Παπαντωνίου: Σαμαράς – Βενιζέλος έκρυβαν τη λίστα Λαγκάρντ

Κυβερνητικές πηγές για Παπαντωνίου: Σαμαράς – Βενιζέλος έκρυβαν τη λίστα Λαγκάρντ
Το Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Η ΝΔ θυμάται ότι η διαδικασία που οδήγησε στη φυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου ξεκίνησε το 2012, αλλά ξεχνά ότι αυτό έγινε μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ που Σαμαράς- Βενιζέλος έκρυβαν στα συρτάρια τους, απαντούν κυβερνητικά στελέχη.

Στη διαρροή της Νέας Δημοκρατίας πως η δικαστική έρευνα για το Γιάννο Παπαντωνίου ξεκίνησε το 2012, δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαρά, απαντούν κυβερνητικές πηγές και διερωτούνται ειρωνικά γιατί πως σε αυτή την περίπτωση η αξιωματική αντιπολίτευση δε βλέπει σκευωρία όπως βλέπει σε άλλες δικαστικές υποθέσεις.

“Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε tweet στα αγγλικά, για να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση δήθεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τοποθέτηση στελέχους της που αφορούσε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών της. Σήμερα με προφανή αμηχανία επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και μέσω διαρροών θυμίζει ότι επί των ημερών της ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ξεχνώντας όμως ότι αυτό έγινε μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, που οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκρυβαν στα συρτάρια τους” ανέφεραν ειδικότερα κυβερνητικές πηγές και προσέθεταν:

“Αλήθεια, για τη ΝΔ η προφυλάκιση Παπαντωνίου δεν αποτελεί προϊόν σκευωρίας, πολιτικής δίωξης και άθλιων παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη;

Εάν είναι έτσι, είναι και αυτό μία πρόοδος για τη ΝΔ, έστω και αργά. Περιμένουμε αντίστοιχη πρόοδο από τον κ. Μητσοτάκη και για άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνά η Δικαιοσύνη.”

Η απάντηση της ΝΔ

«Επειδή ο Αλ.Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση, να του υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της ΝΔ.», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς δίνοντας απάντηση σε ανακοίνωση του Μαξίμου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «Αν θέλει, ωστόσο, πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Ακη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.»

ΚΙΝΑΛ: “Να σπάσει την αφωνία του και να απολογηθεί για τον Σόρος”

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα από τον κ.Τσίπρα που με την πολιτική του ζημίωσε την Ελλάδα με 200 δισ. ευρώ κι έγινε ο καλύτερος χορηγός της Δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στην απάντησή του στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και τονίζει:

«Περιμένουμε όμως να σπάσει την αφωνία του και να απολογηθεί για τις κατηγορίες του υπουργού του ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος».

Απάντηση Μαξίμου

«Οι ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνουν αυτό που όλος ο κόσμος έχει καταλάβει. Πως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας στη συνέχεια: «Του παλιού πολιτικού συστήματος που πασχίζει να επανέλθει στην εξουσία, για να προωθήσει τις “μεταρρυθμίσεις” που άφησαν στη μέση ο κ. Παπαντωνίου και οι λοιποί “εκσυγχρονιστές”».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα