Κυβερνητικό "ημιαυταρχισμό" στο νόμο για τα ΜΜΕ και την αποπομπή Σαββαΐδου καταγγέλλει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Μιλά για κυβερνητική «άλωση του κράτους» που θυμίζει άλλες εποχές. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση επείγεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ θέλοντας να ελέγξει το τηλεοπτικό πεδίο

Προσπάθεια της κυβέρνησης να «αλώσει το κράτος» με όχημα το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ αλλά και μέσω της απόφασης για την αποπομπή της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να δημιουργήσει ένα «πιο φιλικό τοπίο» γι’ αυτή στα ΜΜΕ και της καταλόγισε ότι με τον τρόπο που μεταφέρει  αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στο υπουργείο Επικρατείας ουσιαστικά νοθεύει τον ανταγωνισμό. «Γινόμαστε μάρτυρες μιας ευρύτερης προσπάθειας άλωσης ανεξαρτήτων πυλώνων του κράτους από μια εκτελεστική εξουσία η οποία ενοχλείται από ανεξάρτητες φωνές» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε σε αυστηρό τόνο ότι ο «ημιαυταρχισμός» της κυβέρνησης «θυμίζει άλλες εποχές».

«Τι προσάπτετε στην κυρία Σαββαΐδου;» διερωτήθηκε στρεφόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα και συμπλήρωσε ότι ως κράτος : «έχουμε αναλάβει βασική υποχρέωση για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας των δημοσίων εσόδων». «Αν η κυρία Σαββαΐδου δεν επιτυγχάνει τους στόχους να το πείτε» είπε στην κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει κάνει «κομματική αυτοκριτική» για την αποπομπή του προηγούμενου γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, από την κυβέρνηση Σαμαρά. «Η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να λειτουργεί κατά το δοκούν» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση επείγεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ θέλοντας να ελέγξει το τηλεοπτικό πεδίο. «Γιατί επείγεστε; Τι επιδιώκετε; Να εξυγιάνετε το τοπίο ή να δημιουργήσετε ένα νέο που θα διάκειται ευμενώς στην κυβέρνηση;» διερωτήθηκε. Υποστήριξε, επίσης, ότι οι αρμοδιότητες για τον αριθμό των αδειών θα έπρεπε να καθορίζονται από την αγορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κ. Μητσοτάκης: Λανθασμένη η καρατόμηση Σαββαΐδου

SHARE:

24Media Network