Λιβανός για προανακριτική Παπαγγελόπουλου: Αντικοινοβουλευτική η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα

Λιβανός για προανακριτική Παπαγγελόπουλου: Αντικοινοβουλευτική η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα
Συζήτηση στη Βουλή για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο Eurokinissi

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για "αθεράπευτο θράσος"

Για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, «αθεράπευτο θράσος», ψεύδη και διαστρέβλωση κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος πήρε τον λόγο μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια για να του καταλογίσει ότι «δεν το χωράει στο μυαλό του ότι άλλα είναι τα καθήκοντα της Βουλής και άλλα της κυβέρνησης» αφού δεν αντιλαμβάνεται την διάκριση των εξουσιών και δεν καταλαβαίνει πως σε αυτή την σημερινή διαδικασία μιλούν μόνον βουλευτές.

«Εκτός, όμως, από αντικοινοβουλευτικός ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται και πάλι αθεράπευτα θρασύς. Είναι ο ίδιος που είχε προαναγγείλει διώξεις, πριν ακόμα ανακοινωθούν από τη Δικαιοσύνη. Είναι εκείνος που είχε υποδεχθεί τον κ. Παπαγγελόπουλο, μόλις μπήκε στο Μαξίμου και μετά ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωνε τα περί μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός ο οποίος έστηνε τις δέκα κάλπες εδώ μέσα» είπε ο κ. Λιβανός.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι σήμερα επανήλθε έχοντας στη φαρέτρα του νέα ψέματα και νέες διαστρεβλώσεις ενώ του καταλόγισε ότι δεν είπε λέξη για όσα καταμαρτυρούν όχι μόνο ανώτατοι δικαστές, αλλά οι ίδιοι οι ψευδομάρτυρες που οι ίδιοι επιστράτευσαν, ενώ ταυτοχρόνως τόλμησε να επικαλείται ανώνυμες καταγγελίες.

Ο κ. Λιβανός, αντιπαρέβαλε την στάση του προέδρου της ΝΔ, «την ίδια ώρα, όμως, που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κολυμπάει μέσα στις λάσπες του χθες», να ανοίγει μια νέα εποχή κατά την οποία – όπως είπε -επιμελείται τα του οίκου της, χωρίς παρεμβάσεις από την άλλη και ο πρωθυπουργός της χώρας θα μπορεί να εκπροσωπεί διεθνώς τη χώρα σε συμφωνημένες συναντήσεις στο εξωτερικό, αλλά ταυτόχρονα η Βουλή θα μπορεί να προχωρά τις δικές της θεσμικές διαδικασίες, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο.

«Ακούσαμε επίσης, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερασπίζεται με περίσσιο πάθος τον υπουργό του, τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ουσιαστικά σφιχταγκαλιάστηκε απόψε για ακόμη μία φορά με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Καμία έκπληξη. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και με τον αγαπητό φίλο του, τον κ. Πολάκη. Οι επιλογές ενός εκάστου δείχνουν το ποιόν του. Οι επιλογές του κ. Τσίπρα είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος και ο κ. Πολάκης» ανέφερε επίσης ο κ. Λιβανός.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είπε ότι για τον κ. Παπαγγελόπουλο υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και ευθύνες, λόγος για τον οποίο κατέθεσε η ΝΔ την πρόταση για διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου για τέσσερα αδικήματα, ένα εξ αυτών κακούργημα, τρία πλημμελήματα.

«Από τη δικογραφία προκύπτουν στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Πλέον των καταθέσεων των πολιτικών προσώπων, κορυφαίοι δικαστικοί λειτουργοί, όχι οι δικοί σας κουκουλοφόροι μάρτυρες, με σθένος και ονομαστικά προβαίνουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες, αυτό που ζητούσατε πριν, ονόματα. Καταγγέλλουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο έργο τους και προσπάθεια του τέως υπουργού να στήσει κατηγορίες εις βάρος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Δεν μπορούμε, δεν μας το επιτρέπει κανείς να κλείσουμε τα μάτια. Το κράτος δικαίου και η έννομη τάξη μάς επιτάσσουν να εξετάσουμε περαιτέρω τις συγκεκριμένες μαρτυρίες. Εμείς δεν πρόκειται να καλύψουμε τίποτε. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν, όποιοι και να είναι, όπου και να είναι» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Λιβανός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα